Appeltaart, we zijn er allemaal groot mee geworden.
En eerlijk is eerlijk, niemand bakt ze zo lekker als je moeder of oma.
Deze smaken heerlijk en echt als “the real deal” niemand heeft in de gaten dat deze gluten- en suikervrij zijn!
Deze durf ik met gemak aan mijn uber-kritische stiefvader te geven, hij zal er van smullen! (hij is namelijk nogal verwend met mijn moeder als keuken-koningin)

Ik gebruikte kleine taartvormpjes met vaste bodem.
1 tip; gebruik vormpjes met een losse bodem. Tenzij je het niet erg vind om uit de vormpjes te eten.
Want deze ga je er echt niet uitkrijgen zonder geknoei! Note to self: taartvormpjes met losse bodem op de wish-list zetten.

appeltaartjes

Ingrediënten
* 1,5 cup amandelmeel
* 4 el kokosmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 ei
* 4 el gesmolten kokosolie, plus een beetje extra om de vormpjes in te vetten
* 2 el maple syrup
* 3 el honing
* 2 goudrenetten, in stukjes
* 1 el kokosbloesem suiker
* 1 tl kaneel voor de bodem
* 1 el kaneel voor de vulling

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder.
3. Voeg vervolgens het ei, kokosolie, maple syrup, kaneel en de honing toe en meng alles goed.
4. Vet de taartvormpjes in met een beetje kokosolie
5. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 0,5 cm dikte, snij met een mesje cirkels (iets groter dan je vorm) haal de cirkel van het bakpapier en bekleed één voor één je vormpjes. Druk het deeg lichtjes aan met je vingertoppen.
6. Bak de basis 5 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Meng de appel met de kaneel en kokosbloesem suiker in een kom.
8. Vul je bakjes met de appel en decoreer eventueel met het overgebleven deeg.
9. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ik maakte 4 kleine taartjes en had veel deeg over.
Je kan er  makkelijk 6 van maken en dan heb je nog deeg over om te decoreren of koekjes mee te bakken.

appeltaartje