Frittata is het ideale gerecht voor al je restjes.
Zo is dit gerecht vroeger in Italiƫ trouwens ook geboren, mensen waren arm en konden op deze manier de volgende dag weer een goed maal eten.
Het enige wat je hoeft toe te voegen zijn kruiden en ei.. en je hebt weer een heerlijk gerecht gemaakt van de restjes!
Ik noem dit trouwens wel een frittata, maar ik bak het helemaal in de oven. Vind ik veel makkelijker š
Daarnaast is dit een ideaal gerecht om in het weekend te maken en mee te nemen als lunch.
Je kan zelfs een deel in de vriezer bewaren.
Deze smaakt extra lekker door de toevoeging van pesto.
Vriendlief vond hem zelfs zo lekker dat er al 2 stukken weg waren voordat ik een foto kon maken!
Ingrediƫnten
* 1 courgette, geraspt
* 2oo gr erwten, gekookt
* 5 eieren
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 2 el pesto
* zout & peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Ā Bak de ui en knoflook in een pan glazig.
3. Doe de courgette en erwten in een grote kom, voeg de ui en knoflook toe en vervolgens de pesto. Roer dit goed door.
4. Voeg de eieren toe en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
5. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik maakte mijn lunch in deze mooie Zuperzozial lunchbox.
Deze komt uit de ‘Raw Eart Collection’, deze collectie is gemaakt van alleen maar natuurlijk materialen zoals bamboe en mais.
Door het gebruik van deze grondstoffen is de gehele collectie 100% biologisch afbreekbaar. Geweldig toch?!
De lunchbox is 6 cm hoog, dus ideaal voor het meenemen van bovenstaande lunch.
Door de rubberen band hoef je trouwens niet bang te zijn dat hij openschiet; geen troep in je tas š
Zuperzozial is te koop in verschillende winkels en online. Op de website vind je alle verkooppunten.
Trackbacks/Pingbacks