banner foodalicious

Het is tijd voor een nieuw topic op Foodquotes, namelijk: Monday Meets.
Elke maandag stel ik een andere blogger/webshop/…  aan je voor die zorgen voor een goede dosis inspiratie.

Suzanne van Foodalicious mag deze rubriek de aftrap geven.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

 

Wie
Suzanne, 29, foodblogger sinds 31-01-2014, houdt van uit eten, gezelligheid, leftovers, spontane uitjes, koffie drinken, nieuwe recepten uitproberen, bakken (al wil dit niet altijd goed uitpakken #bakefail), Instagrammen, Italië en Spaghetti Carbonara


Wat
Met Foodalicious wil ik graag inspireren om creatief om te gaan met eten en verspilling zoveel mogelijk te voorkomen.
Creatief ben ik altijd al geweest, maar het bewust omgaan met eten is pas gekomen toen ik (samen met mijn vriend) op reis ben geweest en heb ervaren dat je met een backpackers-budget erg vindingrijk wordt (en je de lekkerste gerechten kunt bereiden op 1 pitje!).
Zoals je in mijn post over Australië kunt lezen waren boodschappen erg duur en iets goeds weggooien kun je dan gewoonweg niet 🙂

Het uitproberen van nieuwe recepten vind ik superleuk. Even Googlen op de ingrediënten die ik nog in de koelkast heb liggen en er staat weer wat nieuws op tafel. Geen enkele week is hier hetzelfde! Soms pak ik alles uit de koelkast, stop het in een pan/de oven en zie wel wat eruit komt! Vaak verassend lekker 🙂 Goed voorbeeld hiervan is mijn recept voor kabeljauw uit de oven. Hiervoor ben ik de koelkast ingedoken, heb wat lekkere dingen verzameld en daarmee een snel en gezond gerecht op tafel gezet.

Kabeljauw2

Op mijn blog deel ik ook graag leuke foodspots, want naast reizen is ‘uit eten gaan’ een van mijn grootse hobby’s! Als de portemonnee het toeliet ging ik het liefst elke week 🙂

Als laatste wil ik meegeven dat mijn tips en recepten misschien niet altijd de meest gezonde keuzes zijn, maar ik vind het belangrijk dat je hierin een fijne balans vindt.


Waar
www.foodalicious.nl


Koffie/Thee
Koffie, zwart, gezet met bonen uit Costa Rica <3


Hartig/Zoet
Hartig


Guilty pleasure
Bossche bollen 🙂 (uiteraard alleen de echte van Jan de Groot!)


Beste herinnering aan eten
Onze zelf geplukte/geraapte mosselen klaarmaken in ons campertje ergens midden in Nieuw-Zeeland.


Favoriete kookboek
De Zilveren Lepel, Italiaans


Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn mintgroene kitchen-aid mixer, goede olijfolie, kaas


Quote/Motto/Lijfspreuk
Als het maar lekker is!


Monday Favorite
Spaghetti-Asian-Style

Mijn Spaghetti Asian style, een beetje vreemd maar wel lekker om op deze manier je spaghetti klaar te maken.
Dit recept is al lang in onze familie en brengt gezellige herinneringen naar boven! De volgende dag smaakt hij zelfs nog beter, doordat alle kruiden lekker in het vlees getrokken zijn.
Dus niet weggooien die restjes! 🙂