Köfte zijn Turkse gehaktballen/hamburgers. Afhankelijk natuurlijk van in welke vorm je ze maakt. Wij maken ze als een kleine hamburger.
Het staat regelmatig op het menu bij ons maar zeker nog vaker bij mijn Turkse schoonfamilie.
Je kan ze grillen op de BBQ maar ze zijn net zo lekker uit de grillpan.
Köfte en eigengemaakte knoflooksaus gaan bij ons hand-in-hand.
Mijn recept voor de knoflooksaus zal ik morgen met je delen, dus kom dan zeker nog even terug 🙂
Wij halen al de kruiden voor de köfte bij de Turkse supermarkt.
Zo wordt er in dit recept kekik gebruikt, ik kwam er dit weekend achter dat het tijm is…beetje jammer!
Haha wij dachten namelijk dat er een speciaal kruid inzat wat niet te verkrijgen is bij de “gewone” supermarkt.
Maar eerlijk is eerlijk, wij kochten onze kekik in Turkije en die smaakt toch echt net iets anders! Daar groeit namelijk een andere variant dan in NL.
Dus ik raad je aan deze vooral te kopen bij de Turkse supermarkt.
Ingrediënten
* 500 gr gehakt
* 1 ui, geraspt
* handvol verse peterselie, fijngehakt
* 1 el kekik of tijm
* 1 tl knoflook poeder
* 1 tl paprika poeder
* zout en peper
Bereiding
1. Doe het gehakt, ui en de kruiden in een kom en kneed goed door.
2. Dek af en zet ongeveer 2 uur in de koelkast, op die manier trekken alle smaken goed in het vlees.
3. Maak hamburger in de palm van je handen (ongeveer ter grootte van een halve hamburger die je in de supermarkt koopt)
4. Grillen maar!!
Zo hebben wij ons eens uitgeleefd bij de toko: ketoembar moest er komen, en djinten en kentjoer!
Koriander, komijn en gember, dus… 😛
Hahaha geweldig toch..