Deze herfst cupcakes zijn glutenvrij en ook nog eens een plaatje om te zien! Lekker om van te genieten bij een kopje koffie/thee en nog leuker om uit te delen eigenlijk.

Dit is de allereerste keer dat ik überhaupt cupcakes met botercrème heb gemaakt.. en ze zijn zo lekker.. Zo lekker dat ik er makkelijk 2 achter elkaar op kan eten. En die chocolade figuurtjes? Die heb ik ook zelf gemaakt! In dit artikel over de chocoladefiguurtjes lees je er meer over.

Door de koekkruiden in de cupcakes en de kaneel in de boter crème doen deze me echt aan de herfst denken. Buiten waait en regent het, de rode en gele blaadjes vliegen langs de ramen, binnen is het lekker warm, kaarsen aan, sloffen aan en een kop thee of warme chocolademelk. Zie je het al voor je?

herfst cupcakes glutenvrij

Ingrediënten voor 12 cupcakes
* 1 zak glutenvrij bakmeel
* 8 gr vanillesuiker
* 50 gr water
* 4 eieren
* 130 gr zonnebloemolie
* 1 volle el koek en speculaas kruiden

Bereiding cupcakes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng alle ingrediënten in een kom tot ze een glad mengsel vormen.
3. Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

Laat volledig afkoelen.

Voor de boter crème gebruikte ik een recept van Laura’s Bakery. Het recept vind je hier. Vergeet niet 3 tl kaneel toe te voegen!

4. Spuit de boter crème met een spuitzak op elke cupcake.
5. Garneer met wat extra kaneel en een chocolade figuurtje

herfst cupcakes glutenvrij