Quiche is het eerste gerecht geweest wat ik zelf maakte. Al vanaf dat ik een jaar of 10 was is dit een grote favoriet van me.
Ik vind bijna elke vulling lekker en ik eet het graag warm en koud.
Quiche is ook ideaal voor restjes groenten (net zoals frittata)
En een quiche meenemen voor de lunch is al helemaal lekker!
Daarom maakte ik deze mini quiches, perfect voor de lunch met daarnaast een groene salade.
Deze mini quiches zijn gluten- en lactosevrij.
Ik maakte 4 mini quiches met 2 verschillende ingrediënten.
1 met tomaatjes en de andere klassiek met prei en spekjes.
Maar ik zal je eerst het recept voor de bodem geven.
Ik had trouwens teveel deeg, je kan er met gemak 6 uithalen. (vergeet dan niet ook meer vulling te maken)
Recept voor de korst
Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel rozemarijn
* 0,5 theelepel bakpoeder
* zout en peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Druk het deeg in de vorm zodat de bodem bedekt is en je een opstaand randje hebt
4. Bak de korst gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
5. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen
Recept voor de vulling
Ingrediënten
* 7 cherry tomaatjes, gehalveerd
* halve prei, in reepjes gesneden
* 150 gr gerookte spekjes
* 2 eieren
* 2 el kokosmelk
* zout & peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bak de spekjes met de prei in een pan.
3. Kluts de eieren met de kokosmelk en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel over 2 bodems de spekjes en prei en over de andere 2 bodems de gehalveerde tomaatjes
5. Schenk het eimengsel eroverheen.
6. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Trackbacks/Pingbacks