eten van eefke

Eten van Eefke is een blog die zeker op die van mij lijkt.
Op haar blog laat Eefke zien hoe je lekker kunt koken zonder pakjes en zakjes. Pure en eerlijke recepten die ook nog eens heerlijk smaken!

 

Wie
Hallo! Mijn naam is Eefke en sinds begin dit jaar blog ik actief op mijn foodblog EtenvanEefke.

 

Wat
EtenvanEefke gaat over pure en eerlijke gerechten.
Op mijn foodblog vind je geen ingewikkelde recepten, maar veel hoe-maak-ik-het-zelf ideeën. Hiermee wil ik laten zien dat je helemaal niet uit pakjes en zakjes hoeft te koken en dat zelfgemaakt en vers totaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Bijvoorbeeld: maak zelf eens een pot cruesli. Of een lekkere soep met tomaat uit blik in plaats van soep uit blik (net zo snel)!
Een bbq saus of knoflooksaus met verse ingrediënten. Of maak zelf die bereklauw bij je zelfgemaakte portie friet. Je zult zien dat het dan ook nog eens veel beter smaakt!
Vanwege mijn gevoeligheid voor lactose en gluten tref je ook regelmatig lactose- en glutenvrije recepten op mijn blog aan.
P1060568-3

Waar
www.etenvaneefke.nl

 

Koffie/Thee
Ik drink de hele dag door thee (vooral in de winter). Vroeger dronk ik ook de hele dag door koffie. En dan het liefst een cappuccino met zelfgeklopte melk.
Maar omdat ik niet goed op melk reageer drink ik tegenwoordig nog één of twee kopjes cappuccino met sojamelk per dag. Dat zijn echte genietmomentjes!
Nu de herfst weer in aantocht is drink ik ’s avonds voor het slapen gaan ook regelmatig een groot glas rooibosthee met honing en een scheutje sojamelk…lekker verwarmend!

 

Hartig/Zoet
Absoluut hartig. Ik ben helemaal geen zoetekauw en kook/bak vaak zelfs zonder of met héél weinig suiker. Op zijn tijd een bak naturel chips, een handvol noten en lekker belegde toastjes zou ik niet kunnen (=willen) missen!

 eten van eefke

Guilty pleasure
Gebakken eieren met spek! En eigenlijk alles waar uitgebakken spek in zit. Ik eet spek zelfs zo uit de hand als het moet 😉

 

Beste herinnering aan eten
Afgelopen zomer maakten we en roadtrip door Andalusië. Op ene heel knus plein in Cadiz aten we de lekkerste tapas. Vooral het toetje zal ik nooit vergeten: een luchtig flensjes met de beste crème caramel ooit!

 

Favoriete kookboek
Het klinkt misschien heel gek voor een foodie, maar ik ben niet zo’n kookboekenfan. Ik blader er meestal een keer doorheen, kijk naar de mooie foto’s en dan beland zo’n boek ergens op de bovenste plank in de kast.
Wel lees ik heel graag magazines zoals de Delicious en Foodies. Telt dat ook? Aan de omgevouwen oortjes kun je zien welke recepten ik van plan ben te maken!

 

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Ten eerste bakblikken in alle vormen en maten. Ik bak elke week wel iets lekkers voor tussendoor.
Daarnaast ben ik erg gehecht aan onze koffieautomaat met vers gebrande bonen. Niet te missen voor die genietmomentjes met een heerlijke sojacappuccino! En havermout, een ideale (glutenvrije) basis voor ontbijt of tussendoortjes. Of het nu voor granola is of om lekkere koekjes van te bakken.

 eten van eefke

Quote/Motto/Lijfspreuk
Kook goed, eet goed, voel je goed!

 

Monday Favorite
Wie maak je op maandag niet blij met een heerlijk smeuïge chocoladetaart! Deze chocoladetaart is absoluut favoriet bij mij en veel van mijn volgers (het is één van de meest gezochte recepten op EtenvanEefke.nl). En waarom? Omdat hij glutenvrij, lactosevrij én suikervrij te maken is! En daarnaast ook nog eens gewoon héél erg simpel (met maar 5 ingrediënten) en lekker is 🙂

Het recept is hier te vinden: http://www.etenvaneefke.nl/chocoladetaart