Al een tijdje was ik aan het wikken en wegen of ik een HelloFresh box zou bestellen.
Met een HelloFresh box haal je alle boodschappen inclusief recepten in huis.
Je kan kiezen tussen een Original Box of een Veggie Box, 3 of 5 dagen en het aantal personen.
Eigenlijk ideaal, je krijgt alles thuisbezorgd (gratis) en je hoeft voor die dagen dus niet meer na te denken over wat je gaat eten.
Alle gerechten zijn vers, gezond en afwisselend.
Maar omdat ik zo weinig mogelijk gluten eet vond ik het wat lastiger.
Vriendlief eet graag pasta/rijst/etc en als ik helemaal zelf bepaal wat ik ga eten is het makkelijker aanpassen naar een gerecht dat voor mij ook werkt.
Maar waarom nou niet tóch die box bestellen en er voor mij dan een glutenvrije versie van maken?!
Ik vermoed dat veel mensen die glutenvrij eten dit “probleem” herkennen, hiermee wil ik je laten zien dat je maar een kleine aanpassing hoeft te doen zodat je toch mee kan genieten!
Op zondag kreeg ik de box in huis, de Original Box voor 3 dagen voor 2 personen.
De recepten die hierbij horen zijn:
– Kipsaté en kool met rozijnen, gebakken aardappels en pinda’s
– Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas
– Winterse soep met gekleurde peen, salie en kaas-spinaziebrood
Ik werd al meteen enthousiast, want de producten zagen er heerlijk uit net als de bijbehorende recepten.
Op deze manier eet je ook weer eens iets totaal anders als wat je normaal zou maken. Ik koop bijvoorbeeld nooit scholfilet.. ik heb het zelfs nog nooit klaargemaakt!
Maar voor alles is een eerste keer 🙂
Vandaag deel ik mijn versie van de Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas. Het originele recept vind je hier.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
* 1 scholfilet
* 0,5 ui
* 1 teentje knoflook
* 0,5 courgette
* 1 salie blaadje
* 50 gr belegen kaas
* 20 gr veldsla
* 200 gr roma trostomaatjes
* 10 gr zonnebloempitten
* peper & zout
* olijfolie
Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een koekenpan en rooster de zonnebloempitten (zonder olie) en bewaar apart.
3. Maak ondertussen de courgette spaghetti (zoodles) met een julienne rasp.
4. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook
5. Snijd ondertussen de roma trostomaatjes doormidden en de salie fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak beide voor 5 minuten.
6. Voeg de courgette spaghetti, ui en knoflook toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilet op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant.
8. Verdeel de veldsla over een bord en leg in het midden de courgette spaghetti. Leg daarbovenop de scholfilet en garneer met de zonnebloempitten.
De andere recepten kunnen jullie ook binnenkort verwachten!
Klink heel lekker! De zoodles lijken me ook erg interessant.