Zoals de naam al doet vermoeden; dit recept heb ik via mijn vader.
Hij zegt; eigenlijk moet je er niet aan beginnen, zodra je 1 stukje hebt gegeten wil je meer.

Alsof een engeltje over je tong piest 🙂

Nou moet ik heel eerlijk bekennen, ik ben niet zo’n grote fan van dadels.
Maar deze taart gaat erin als zoete koek! Een echte guilty pleasure.

dadeltaart

Ingrediënten
* 225 gr. roomboter (ongezouten)
* 0,5 cup witte basterdsuiker
* 1 ei
* 450 gr. ontpitte dadels
* 200 gr biscuitjes
* 5 el honing
* gemalen kokos

Bereiding
1. Snij de dadels in kleine stukjes en de biscuitjes in stukjes van 1 cm.
2. Smelt de roomboter in een pan en voeg de suiker toe, roer goed door tot de suiker is opgelost, haal de pan van het vuur als het opgelost is.
3. Voeg de dadels en honing toe en roer goed door.
4. Voeg al roerend het ei toe tot het een gladde massa is en breng aan de kook.
5. Meng de biscuitjes door het mengsel.
6. Vet een ovenschaal in (of bekleed deze met bakpapier) en schenk hierin het mengsel. Deze kan je eventueel uitspreiden met een warm mes.
7. Strooi de kokos eroverheen, dek af met plastic folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

dadeltaart

English recipe

Ingredients
* 225 gr butter (unsalted)
* 0,5 cup white caster sugar
* 1 egg
* 450 depitted dates
* 200 gr biscuits
* 5 el honey
* grated coconut

Directions
1. Cut the dates in small pieces and the bisqcuits in 1 cm pieces.
2. Melt the butter in a pan and add the sugar, stirr well till all sugar is incorporated, take pan off the heat once it’s mixed well.
3. Add the dates and honey and stir to combine.
4. Put the pan on the heat again and add the egg while stirring and bring to a boil.
5. Take the pan of the heat and stirr in the biscuits.
6. Grease an ovendish and pour in the mixture. (you can flatten it out with a warm knife)
7. Sprinke with the grated coconut, cover with plastic foil and put in the refrigerator for at least 2 hours.