Soms is het tijd om weer wat nieuws te bedenken voor de lunch. Broodloze lunch.
Een keer geen salade met komkommer en tomaat.
Ik kan echt genieten van een goede salade met verschillende groentes en bijvoorbeeld tonijn, maar afwisseling doet een mens goed!
Dus vandaar deze broccoli salade.
Heerlijk als lunch, maar deze doet het ook goed bij het avondeten of in de zomer bij een bbq.
Het voordeel is dat je deze salade gemakkelijk van te voren kan maken.
Dus maak op de zondag een half uurtje vrij en ‘prep’ je lunches voor de komende week.
Ingrediënten
* 1 broccoli
* 2 wortels
* 120 gr gerookte kipfilet
* 3 el rozijnen
Bereiding
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Giet de broccoli af als deze gaar is en laat volledig afkoelen.
2. Rasp de wortels met een juliennerasp of snijd in dunne reepjes.
3. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes
4. Meng de broccoli met de wortel, kipfilet en rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met mayonaise-mosterd dressing
Meng hiervoor 3 tl mayonaise met 1 tl mosterd, 1 tl water. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Bewaar de salade in aparte bakjes in de koelkast (als je deze als lunch mee neemt) zodat je in de ochtend alleen nog maar een bakje hoeft te pakken.
Trackbacks/Pingbacks