Weer een heerlijk recept uit de HelloFresh box maar dan geschikt voor mensen die glutenvrij/paleo eten.
Hiermee wil ik jullie laten zien dat er maar en kleine aanpassing nodig is in een bestaand recept.
Daarnaast kunnen de mensen die wel gluten eten gewoon genieten van het originele gerecht.

Spitskool, ik zag het in de box zitten en dacht al meteen.. spitskool?!
Tja ik moet bekennen dat ik nooit met spitskool kook (tenzij het in kant en klare groentemixen zit).
Na dit recept zijn we fan en ik ga het dan ook zeker vaker op het menu zetten.

kipsate met spitskool

Dit is een recept voor 1 persoon.
Origineel was dit recept met gebakken Charlotte aardappelen. Heb je dus een vriend/vriendin/man/vrouw die wel aardappelen eet? Verdubbel dan het recept en bak voor hem/haar aardappeltjes erbij.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel
* 100 gr kippendijfilet (met saté marinade)
* 200 gr spitskool
* 20 gr gezouten pinda’s
* 20 gr rozijnen
* 1/4 rode peper, optioneel
* 1 spiesje
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rijg de kippendijfilet aan de spies. Hak de pinda’s en rozijnen grof en bewaar apart.
2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak de rode peper en koolmix 8 minuten of tot deze naar smaak zacht is. Voeg halverwege de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit ondertussen een grillpan en bak hierin de kipspies gaar.
5. Ondertussen kunnen ook de zoete aardappelblokjes met een flinke scheut olijfolie in de pan, verdeel hier overheen de paprika- en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de gebakken zoete aardappel, spitskool en kipsaté over het bord. Garneer met de pinda’s.

 

Dit gerecht smaakt erg lekker met een yoghurtsaus.
Meng hiervoor 2 el Turkse yoghurt met 1/2 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout.

 

Note: Ik maakte dit gerecht zonder de rode peper. Ik voegde 1 tl cajunkruiden toe aan de spitskool.

spitskool