puur suzanne dadelcake

PuurSuzanne volg ik alweer een tijdje via Instagram.
Suzanne eet zoveel mogelijk puur en onbewerkt, maar dan wel volgens de 80/20 regel. In dat opzicht hebben we al veel gemeen!
Ik vind het altijd leuk om inspirerende mensen te volgen op instagram en PuurSuzanne hoort daar zeker bij.
Benieuwd naar haar instagram? Neem hier een kijkje.
Zo deelde ik zelf een aantal weken geleden met haar het recept voor appel pannenkoeken, je leest het artikel hier.

 

Wie
Hoi, Ik ben Suzanne, 28 jaar woon in Oss. Ik ben dol op koken en bakken en dan het liefst zo gezond mogelijk. Ik volg geen bepaalde stroming maar ik maak het liefst alles zelf zodat ik geen onnodige suikers en e-nummers binnenkrijg. Verder ben ik matig met zuivel en vlees. Ik vind het belangrijk om gezond te eten. Maar er zal altijd redenen om iets minder gezond te eten. Ik hou mij aan de 80/20 regel. Ik eet 80 procent puur onbewerkt en 20 procent iets minder gezond.

puursuzanne

Wat
Mijn blog gaat over puur, gezond en lekker eten. Koken en bakken zonder pakjes en zakjes


Waar
www.puursuzanne.nl


Koffie/Thee
Een goede kop zwarte koffie. Het liefst uit mijn eigen koffiemachine met vers gemalen bonen.


Hartig/Zoet
Absoluut zoet. Ik ben dol op chocolade of een zelfgebakken cake.


Guilty pleasure
Ik doe niet aan guilty pleasures. Ik eet volgens de 80/20 regel en daarbij is dus een ruimte om te snoepen van bijvoorbeeld een heerlijk stuk chocolade. Ik voel mij hier niet schuldig over en vind dit passen in een gezonde levensstijl.


Beste herinnering aan eten
Ik heb geen beste herinnering . Ik vind samen eten altijd erg gezellig en of dat nu met vriendinnen of familie is. Ik vind dit altijd erg gezellig.


Favoriete kookboek
Ik ben dol op de boeken van Amber Albarda


Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn blender – zonder blender kan ik niet elke dag een groene smoothie maken
De oven – deze gebruik bijna elke dag voor heerlijke baksels of gevulde paprika’s
Mijn keukenmachine – die hakt alle noten goed fijn zodat ik gezonde cakes kan bakken.


Quote/Motto/Lijfspreuk
Pura Vida – Deze spreuk komt uit Costa Rica en herinnert mij aan de mooie reizen die ik heb gemaakt. Pura Vida betekend het pure leven en word in costa rica regelmatig gebruikt. Ook als je vraagt hoe het met iemand gaat.

puur suzanne dadelcake
Monday Favorite
Op dit moment is mijn chocolade dadelcake mijn favoriete bakrecept. Ik deel dit recept graag met jullie. Deze cake is gluten, lactose en suikervrij.

 

Wat heb je nodig voor een dadelcake?

  • Een cakeblik en een keukenmachine
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 120 gram amandelen, zonder vlies
  • 3  eetlepels rauwe cacao poeder (gewone cacao kan ook heel goed, is alleen “minder” gezond)
  • 4  biologische eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract of de merg van een half vanille stokje
  • 1 theelepel baking soda
  • paar druppels citroensap
  • Roomboter om het cake blik in te vetten, bakpapier kan natuurlijk ook.

 

Hoe maak je deze cake?

1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet het cake blik in met boter.
2. Doe de dadels, cacao, kaneel, vanille en  de amandelen in de keukenmachine. Maal het fijn dat het de structuur van broodkruimels heeft.
3. Mix de 4 eieren in een mengkom tot een luchtig geheel.
4. Voeg de eieren, de baking soda en het citroen sap toe aan het beslag. Meng het in de keukenmachine totdat alles goed gemengd is. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.
5. Nu is het tijd om het beslag in het cakeblik te gieten. Zorg dat je het beslag gelijkmatig verdeelt. Plaats het cake blik in de oven, voor ongeveer 35 minuten. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar.


Mmmm smullen maar!