Het is weer tijd voor een HelloFresh gerechtje.
Dit was 1 van de 3 recepten die in de box zat die ik ontving.
Nu hoor ik je bijna denken, wortelsoep? Hoezo heeft die zo’n kleurtje?
Ik snap het, donkerpaarse soep is niet wat je verwacht van een wortelsoep.
Dit heeft een hele eenvoudige uitleg; voor deze soep gebruikte ik een wortelmix. Toevallig had mijn wortelmix 2 flinke paarse wortels, dus die overheersen in kleur.
Zijn die gekleurde wortels trouwens niet helemaal geweldig?!
Het is een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht.
Het staat binnen 30 minuten op tafel waarvan je 15-20 minuten eigenlijk alleen maar hoeft te wachten.
In deze soep zit aardappel, normaal gesproken eet ik zo min mogelijk aardappel. Maar ik doe eigenlijk alles volgens de 80/20 regel.
De aardappels waren bij deze maaltijd mijn 20%.
In de HelloFresh box zaten 2 kaas-spinaziebroodjes voor bij de soep.
Mijn vriend had geluk en mocht ze alle twee opeten, ik at er een glutenvrije mini quiche bij (dat recept vind je hier).
Ingrediënten
* 1 ui
* 3 salie blaadjes
* 100 gr Doré aardappelen
* 600 gr gekleurde wortelmix
* 800 ml groentebouillon
* kokosmelk
* zout & peper
Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de salie fijn. Schil de aardappelen en wortels en snijd in stukjes.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en salie 2 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg de aardappel en wortel toe en bak 1 minuut mee.
4. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten of tot de wortel gaar is. Breng ondertussen op smaak met zout en peper.
5. Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) Mocht je de soep te dik vinden dat kan je wat kokend water of bouillon toevoegen.
6. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met een eetlepel kokosmelk.