Ik heb weer een makkelijke, lekkere en gezonde snack voor jullie!
En nu het beste deel ervan; je hebt maar 3 ingrediënten nodig.
Noten, chocolade en kokos; de chococonuts zijn geboren!
Of de sneeuwman keutels.. maar net wat jij leuker vind klinken 🙂
Ideaal voor een avondje snacken op de bank, lekker om mee naar het werk te nemen, maar zeker ook goed om uit te delen.
Binnen een kwartiertje zijn ze klaar, dus het kost je niet veel tijd.
Geen reden meer om niet gezond te snoepen! 🙂
Ingrediënten
* 300 gr hazelnoten
* 100 gr pure chocolade (ik gebruikte chocolade met 86% cacao)
* 100 gr kokosrasp
Bereiding
1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
2. Schep de hazelnoten door de chocolade; zorg dat ze helemaal bedenkt zijn met de chocolade.
3. Doe de kokosrasp in een kommetje en schep hier elke keer een lepel hazelnoten in. Roer goed door met een lepeltje tot de hazelnoten volledig bedekt zijn met de kokosrasp.
4. Leg de hazelnoten op een bakpapier en laat ze uitharden.
Tip; Je kan de hazelnoten met chocolade ook in rotsjes meteen op het bakpapier leggen en deze bestrooien met wat kokosrasp.
Tip; grote kans dat je nog wat gesmolten chocolade over hebt.
Snijd een appel of banaan in stukjes, deze smaken heerlijk als je ze doopt in de chocolade.
English recipe
Ingredients
* 300 gr hazelnuts
* 100 gr dark chocolate (I used chocolate with 86% cacao)
* 100 gr shredded coconut
Directions
1. Melt the chocolate au-bain-marie.
2. Scoop the hazelnuts in the chocolate and make sure they are entirly covered in chocolate.
3. Put the shredded coconut in a small bowl. Take a spoonfull of hazelnuts and drop them in the coconut, stirr well to devide and cover them with the coconut.
4. Place the hazelnuts on a sheet of bakingpaper and let them set.