Linzensoep, ik eet altijd de lekkerste bij mijn schoonfamilie. Gemaakt door de moeder of oma des huizes.
Toen in het weekmenu van HelloFresh linzensoep zat was ik dan ook erg benieuwd of deze in de buurt zou komen van wat ik gewend ben.
De ingrediƫnten zijn zeker anders dan wat mijn schoonfamilie gebruikt.
Maar deze soep doet er zeker niet voor onder! Hij smaakt heerlijk en zal dus zeker vaker op het menu komen.
Daarnaast heb je deze soep in een half uurtje op tafel staan, dus geen uren in de keuken!
Het recept is voor 2 personen.
Eet je dit als voorgerecht, dan kan je er zeker met 4 personen van eten.
Ingrediƫnten
* 1 ui
* 3 cm gember
* 80 gr groene linzen
* 800 ml groentebouillon
* 2 tl paprikapoeder
* 2 tl kaneel
* 200 gr zoete aardappel
* 1 courgette
* 2 tomaten
* 1 citroen
* 3 takjes bladpeterselie
Bereiding
1. Bereid de bouillon.
2. Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn.
3. Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak hierin de ui en gember 2 minuten. Voeg de groene linzen, paprikapoeder en kaneel toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon in de pan en laat afgedekt 20-25 minuten koken.
4. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaat fijn. Voeg de zoete aardappel, courgette en tomaat halverwege de kooktijd aan de soep toe.
5. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
6. Garneer met peterselie en serveer met partjes citroen.
Als je de soep te stevig vind kan je wat extra kokend water toevoegen.
.
Hmm, is ook heel anders dan de linzensoep die ik maak met rode linzen. Het klinkt wel lekker. Neem aan dat er linzen uit een potje in gaan?
De soep is door hamdi goedgekeurd dus dat zegt wel iets š
Nee gewone linzen (waren bij mij perfect gaar in 25 minuten)