Merengues, iedereen kent ze wel.
Ze combineren heerlijk met chocolade of vers fruit, of allebei.
Normaal gaat er in merengues een berg suiker, dit recept gebruikt in plaats daarvan maple syrup.
Iets gezonder, of niet.. daar zijn de meningen dan weer over verdeeld.
In ieder geval vind ik persoonlijk de smaak van maple syrup heerlijk! Deze proef je goed terug in deze snoepjes.
Ingrediënten
* 4 eiwitten
* 1/4 cup maple syrup (esdoorn siroop)
* 1 tl kaneel
* enkele druppels citroensap
* 100 gram extra pure chocolade
Bereiding
Zorg om te beginnen dat je een brandschone kom en mixer hebt.
1. Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.
2. Klop met de mixer de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Voeg vervolgens langzaam de maple syrup toe en klop ondertussen goed door met de mixer.
3. Spatel er voorzichtig de kaneel door. Voeg vervolgens de citroensap door en mix tot het een glad mengsel is dat stijve pieken vormt.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een spuitzak met kartelmondje om toefjes te maken met het eiwitschuim.
5. Bak de schuimpjes af in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten (afhankelijk van je oven)
6. Laat de schuimpjes compleet afkoelen (minimaal 1,5 uur) in de oven.
7. Smelt de chocolade au-bain-marie en doop hierin de schuimpjes.
Tip: doe een klein beetje boter op elk hoekje van je bakpapier, zo plakt het vast aan je bakplaat.
Op deze manier kan je makkelijk de schuimpjes spuiten terwijl het bakpapier op zijn plaats blijft liggen.
waar dienen de druppels citroensap voor, ik ben ze vergeten
Deze moesten door het mengsel op het einde. Maar het zal vast ook zonder gaan!