Peren, kaneel, nootjes, honing en meringue.. klinkt heerlijk toch?
Nou laat ik je vertellen; dat is het ook!
Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes-mens. Over het algemeen eten wij eigenlijk zelfs nooit toetjes thuis.
Maar voor deze peren maak ik graag een uitzondering.
Ze vallen licht op de maag en doen het dus ook goed na een flinke maaltijd.
Een heerlijk nagerecht in de winter door de kaneel.
Eet ze vooral als ze nog warm zijn, dan zijn ze op hun allerbest.
Onderstaand recept is voor 1 peer.
Ik garneerde ze met kaneel meringues, maar zonder zijn ze ook heerlijk!
Ingrediënten
* 1 rijpe peer
* 2 tl honing
* 1 tl kaneel
* 1 el hazelnoten
* kaneel meringues (zie recept)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de peer doormidden en haal het klokhuis eruit. (ik gebruikte hiervoor een meloenbolletjes schep) Snijd van de bolle kant een klein stukje zodat de peren recht blijven liggen. Leg de peren op het bakpapier.
3. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de 2 peren. Bestrooi de peren met de kaneel en de honing.
4. Bak de peren 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Bestrooi met verkruimelde kaneel meringues net voordat je ze serveert.
Tip: In plaats van hazelnoten smaken walnoten hier ook heerlijk bij.