Meatza, regelmatig zag ik ze voorbij komen op Engelstalige blogs die ik volg.
Een meatza is een pizza met de bodem gemaakt van gehakt.

Aangezien ik een echte vleeseter ben, ok.. vis is ook lekker.. en vegetarisch eigenlijk ook wel.., moest ik er dan ook een keer aan geloven!
Ik had verschillende restjes groente over en die zijn dus ideaal voor dit recept.
Dus weet je aan het eind van de week niet wat je met je restjes groente moet doen? Dan is een meatza een echte aanrader.

meatza

Een meatza is heerlijk met een groene salade ernaast.
Onderstaand recept kan je gebruiken voor 2 personen, maar dan heb je die salade echt nodig.

Voel je vrij om er de groentes/vlees op te doen die jij lekker vind op je “normale” pizza, dit is hoe ik hem maakte:

 

Ingrediënten
* 250 gr gehakt
* 0,5 tl oregano
* 0,5 tl tijm
* peper & zout
* 3 el tomatensaus
* 3 champignons
* 0,5 gele paprika
* 1/5 courgette
* Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng het gehakt met de kruiden en breng op smaak met peper & zout. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de bal gehakt. Vorm deze tot een ronde plak van ongeveer 0,5 cm dikte.
3. Bak de gehaktbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven (of tot deze gaar is)
4. Snijd de groentes in dunne plakjes.
5. Verdeel de tomatensaus over de gehaktbodem, beleg vervolgens met de groentes en bestrooi met gerapte kaas.
6. Bak 10-15 minuten in de warme oven af.