Lieziepeasy
Ik zie altijd de heerlijkste inspiratie voorbij komen op de blog van Annelies.
En een heel groot voordeel is dat elk recept gepaard gaat met een duidelijke uitleg (met foto’s).
De recepten zijn misschien niet altijd de alle makkelijkste, maar door de duidelijke tekst en foto’s kom je er wel!


Wie
Ongeduldig, rusteloos en worstelend met een “dertigersdilemma”, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 33, woon in Gent (België), heb een fantastische man en twee prachtige dochters van 2 en 4. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben ook niet vies van een experiment in de keuken! Intussen blog ik ruim een jaar op http://lieziepeasy.wordpress.com

Wat
Ik heb altijd al graag gekookt, en de laatste jaren werden dat steeds ingewikkelder recepten en probeersels. Maar sinds de komst van de kindjes werd het ineens veel moeilijker om ontspannen tijd in de keuken te spenderen. We zijn dan een tijdje op de “keukendool” geweest, met take-away, supermarkt-maaltijden, eten in het bedrijfsrestaurant… Maar het frustreerde mij meer en meer dat ik gewoon at om te eten, maar dat ik er niet echt meer van genoot, terwijl het voordien altijd hét hoogtepunt van de dag was. Geleidelijk aan dook ik weer de keuken in en – met vallen en opstaan – heb ik intussen een kookstijl kunnen ontwikkelen die aansluit bij wat we willen eten (gezond, gevarieerd, lekker) en wat haalbaar is in de tijd die ik daarvoor heb. Met mijn blog wil ik graag andere mensen in dezelfde situatie inspireren, hen tonen dat het wel degelijk kan, en af en toe wat tips & tricks meegeven die het allemaal wat makkelijker maken. Mijn blog gaat dus over eten in een échte keuken: één waar er ook geleefd wordt.
lieziepeasy

 

Waar
http://lieziepeasy.wordpress.com

 

Koffie/Thee
Ik ben een absolute koffiefan. Ik verkies een gewoon kopje met melk, maar als het eens wat meer mag zien: een heerlijke “oroccino” van OR Espresso Bar in Gent: cappuccino met vanille, kaneel en “latte art” J

 

Hartig/Zoet
Zeker hartig!

 

Guilty pleasure
Mijn favoriete maaltijd als ik alleen thuis ben, is risotto met erwtjes en spekjes, afgewerkt met een grote klont echte boter. Het repetitief roeren is voor mij pure therapie!

 

Beste herinnering aan eten
Ik herinner mij vooral een héérlijke souvlaki met tzatziki op een terrasje in Griekenland, met uitzicht op een paradijselijke baai. Het eten was eenvoudig maar paste zo goed bij de omgeving… dat het plaatje gewoon klopte!

 

Favoriete kookboek
Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik ben geen vegetariër maar laat het vlees toch regelmatig achterwege. Dit boek bevat de héérlijkste recepten met groenten, eenvoudig maar bijzonder smaakvol, en zonder vleesvervangers (waarvan ik niet zo’n fan ben)

 

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn koksmes van Global, mijn Kitchenaid keukenmachine en mijn kruidenkastje.

 

Quote/Motto/Lijfspreuk
“You are what you eat, so don’t be fast, easy, cheap or fake”.

 

Monday Favorite
Mijn Pinterest-borden geven mij tekens weer inspiratie om iets nieuws uit te proberen!
lieziepeasy