Al tijden heb ik een haat-liefde verhouding met champignons. Hoe lekker ik ze ook vind.. De ene keer gaat alles goed en de andere keer.. nou ja, flinke buikpijn dus! Maar goed, ondanks dat eet ik dus af en toe wel champignons.
Dit is een erg smakelijk bijgerecht. Lekker bij een stukje vlees, maar natuurlijk ook heerlijk op een vegetarisch menu.
Of bij een tapasavondje.. Door een salade.. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Het onderstaande recept is voor 250 gram champignons.
Ik zou aanraden er het dubbele van te maken als je met meer dan 2-3 personen bent.
Ingrediënten
* 250 gr champignons
* 5,5 el olijfolie
* 4 takjes verse rozemarijn
* 1 flinke teen knoflook
* 2 tl citroensap
* zout & peper
Bereiding
1. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd in kwarten.
2. Meng in een kommetje de olijfolie, afgeriste rozemarijn, uitgeperste knoflook en de citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
3. Doe de champignons met de dressing in een ziplock-bag (of iets anders wat je goed kan afsluiten) en schud de zak zodat alle champignons bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 30 minuten staan.
4. Bak de champignons met een marinade in een pan tot ze gaar zijn.
Trackbacks/Pingbacks