Het bewijs dat gezond eten, makkelijk en lekker is!

Dat is in 1 zin waar de website van Foodie Marjan over gaat.
Alle recepten zijn toegankelijk en zonder overdreven poespas, gewoon lekker eten dus.

Wie
Ik ben Marjan, 28 jaar een woon in Maassluis. In mijn dagelijkse werk zit het grootste deel van mijn tijd achter de computer, dus ik verheug me altijd weer op het moment dat ik thuis kom en lekker mag rommelen in de keuken. Even niet teveel nadenken, maar gewoon lekker proberen. Want dat is wel hoe ik het liefste kook, ik zoek een recept op en ga er dan zelf mee aan de gang. Het standaard volgen van een recept zit me niet in het bloed.

foodie marjan

Wat
Mijn blog gaat natuurlijk over eten, waarbij ik zoveel mogelijk probeer om gemakkelijk en gezond te koken. Wat ik precies met dat gezonde bedoel? Ik probeer suiker zo veel mogelijk te beperken en gebruik zo veel mogelijk verse producten, dus zonder e-nummers en andere toevoegingen.

Waar
http://foodiemarjan.nl/

Koffie/Thee
Als ik moet kiezen ga ik toch voor de thee en dat het liefste verse muntthee met een stukje zelf gebakken cake! Op mijn werk heb ik soms zelfs een bakje in de koelkast staan met munt.

 

Hartig/Zoet
Hartig, op de een of andere manier heb ik altijd meer trek in zout als in zoet. Al ben ik natuurlijk ook dol op het bakken van zoete dingen. Maar ik ga dan toch echt voor een heerlijke quiche of een toastje zalm in plaats van een plak cake. Hartige muffins zijn trouwens ook heerlijk om mee te nemen als snack naar het werk!

soep

Guilty pleasure
Chips, ik kan er moeilijk over doen, maar als er chips in mijn buurt is ben ik niet te houden. Er ligt nog een zak in de kast en het feit dat ik hier nu over tik maakt de drang heel groot om naar de kast te rennen. Gelukkig heb ik nog wat vragen te vullen dus kan ik blijven zitten!

 

Beste herinnering aan eten
Dan ga ik toch terug naar het eten bij mijn oma. Toen ik klein was bleef ik altijd logeren bij haar in de zomervakantie, het begon met 2 dagen maar dan belde ik altijd snel mijn moeder of ik langer mocht blijven. Als lunch haalde ze dan altijd scholletjes voor op brood, met een goed visje kon je me zelfs toen al heel blij maken!

 

Favoriete kookboek
Van een vriendin heb ik ooit een heel mooi boek gehad over vegetarisch koken; Vegetarisch Koken, verrukkelijk en gezond (Parragon). Uit dit boek heb ik veel geleerd als het gaat om lekker koken met groente. Want ondanks dat ik best gezond eet kwam ik er toch achter dat ik meer groente moesten eten. En met de hulp van dit boek ben ik zeker meer groente gaan eten. Het voordeel is ook dat er van elk recept een foto is, ik haat namelijk kookboeken waarbij bijna geen foto’s gebruikt worden. Ik wil tenslotte wel alvast kunnen zien hoe lekker het ongeveer gaat worden!
vegetarisch koken

 

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Jeetje, maar 3 dingen? Ik stik van de dingen waar ik niet zonder kan. Maar als ik dan echt denken wat toch wel kookproblemen geeft als ik het niet heb, eieren (bakken zonder eieren gaat toch wat lastig), kaneel (ook dat gaat door al mijn baksels heen) en knoflook (bijna al mijn avondgerechten bevatten wel knoflook). Eigenlijk zijn er nog wel 10 dingen die ik niet wil missen, maar als ik een van deze drie niet in huis heb en ik grijp mis vind ik dat toch wel erg frustrerend.

 

Quote/Motto/Lijfspreuk
Blijf jezelf, want gezond eten is goed en in Nederland kunnen de meeste mensen echt wel een beetje meer groente en minder onbewerkt eten eten. Maar het is heus niet erg als je af en toe chips eet in plaats van een wortel. Tegen mijn vriend roep ik altijd; geniet van wat je eet. (Dat is eigenlijk wel een mooi motto) Want als je je dan eens te buiten gaat aan chips of snoep, geniet er dan echt van! Eet niet uit verveling, maar omdat je het echt lekker vindt!

wafel1

Monday Favorite
Maandag is voor mij net als het ontbijt, een goed begin van de week wat je niet over moet slaan. Op maandag eet ik vaak bij mijn ouders waarbij mijn moeder altijd heerlijk kookt, als ik geluk heb zelfs drie gangen. Vandaar dat ik mijn Monday Favorite dan toch graag aan haar geef, een haring cocktail, heerlijk als voorafje; klik hier voor het recept.