Deze maand kreeg ik de blog van Three girls, one kitchen! toegewezen voor de foodblogswap.
Door de naam zou je denken dat het een blog is van 3 dames, maar het blijken er toch echt maar 2 te zijn; Naomi en Robin.
Voor de foodblogswap doe ik graag een stapje uit mijn comfortzone (zoals met de kaneelbroodjes vorige keer)
Ondanks dat een salade niet buiten mijn comfortzone is, is deze combinatie dat wel!
Toen ik de combinatie zag van gebakken champignons en feta had ik mijn twijfels, ik vond het een beetje een rare combinatie.
Maar, wat is dit heerlijk zeg!
Zo lekker zelfs dat we het zelfs 2 dagen achter elkaar hebben gegeten..
Het originele recept van de dames vind je hier.
Ik heb natuurlijk wat veranderingen aangebracht 🙂
Onderstaand recept is een bijgerecht voor 2 personen.
Of een maaltijdsalade voor 1 persoon.
Ingrediënten
* 1 zak gemengde salade
* 1 ui
* 1 bakje champignons
* halve rode paprika
* handjevol gele/rode tomaatjes
* 1 el balsamico
* 1 teentje knoflook
* 100 gr feta
* peper en zout
* olijfolie
Bereiding
1. Snijd de ui in ringen, de champignons in kwarten, de paprika in reepjes en pers de knoflook.
2. Verhit kokos/olijfolie in een pan en bak hierin de uienringen en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
3. Voeg 1 el balsamico en de paprika toe aan de champignons en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Laat deze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
4. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze over de salade. Verdeel het champignonmengsel over de salade en verbrokkel hierover de feta.
5. Besprenkel met olijfolie en versgemalen peper.