Website Builder InsiderDe Monday Meets reeks kan natuurlijk niet compleet zijn zonder Anja’s Foodblog.
Waarom? Anja is namelijk mijn moeder!
Super trots op haar verhaal, haar blog en alle heerlijke recepten. Want zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

Wie
Hoi, mijn naam is Anja en ik woon in Veldhoven. En hier houdt het makkelijke gedeelte van wie ik ben op. Tot een aantal jaren geleden was het niet moeilijk mijzelf voor te stellen. Totdat mijn ziekte (Crohn) het roer van me over nam. Momenteel ben ik weer aan het opkrabbelen na een aantal moeilijke jaren, met als dieptepunt een half jaar sondevoeding en een zware operatie. Maar… nu dat allemaal achter de rug is, kan ik weer volop genieten van eten en dus ook van koken. En dat is wat ik doe… Als je bij mij thuis binnen loopt, vind je me meestal in de keuken. Als ik even niets te doen heb, ga ik wat experimenteren of ik bak een brood, een taart, een toetje…

peren-chocolade

Wat
Mijn blog gaat in feite dus over genieten. Genieten van koken, eten en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ben er mee gestart om alle recepten (en dat zijn er héél veel) die ik heb liggen eindelijk eens te maken. Ik vind het leuk om via het web op zoek te gaan naar nieuwe ideeën. Soms is een plaatje al voldoende, de andere keer start ik vanaf een recept en doe daar mijn eigen ding mee. Soms -maar dat komt niet heel vaak voor- kook ik een recept volgens de letter na. Dat geldt met name voor brood of gebak, waarbij de juiste verhoudingen heel belangrijk zijn.

Daarnaast vind ik het zó ontzettend leuk om al mijn keukenavonturen in de vorm van recepten, reviews, tips en trucs te delen via mijn blog en zo misschien ook nog wat lezers te inspireren of enthousiast te maken.

Waar
 www.anjasfoodblog.nl

anjas foodblog

Koffie/Thee
Koffie kan ik wel missen, maar thee niet. Liefst niet te sterk en zonder suiker. Geen rooibos of fruitsmaakjes, geen muntblaadjes of andere fratsen. En dan het liefst met iets lekkers er bij, homemade natuurlijk.

Hartig/Zoet
Hartig, zonder twijfel, voor wat eten betreft. Zoet, als we het hebben over het maken ervan: cake, vlaai, taart of iets met bladerdeeg of schuimpjes…

Guilty pleasure
Als ik ergens van kan genieten dan is het wel het bakken van brood: de geur van gistdeeg, zuurdesem, van brood in de oven en natuurlijk van brood dat net uit de oven komt. Brood dat “knispert” omdat het laatste restje vocht verdampt waardoor er barstjes in de korst komen. Ik kan er dan naast gaan zitten om ernaar te luisteren en de geuren van het brood op te snuiven… Het klinkt wel heel erg overdreven, maar nu ik glutenvrij ga eten, weet ik gewoon dat versgebakken brood vast en zeker mijn Guilty pleasure gaat worden.

broodjes

Beste herinnering aan eten
Dat is voor mij met het hele gezin om tafel zitten. Mijn kinderen, die van mijn man en onze kleinkinderen, er is niets mooiers om met z’n twaalven (volgend jaar 13) aan tafel te zitten en samen te eten. Het liefst sta ik dan dagen in de keuken om allerlei lekkere hapjes klaar te maken.

Favoriete kookboek
De kookboeken die ik regelmatig uit de kast trek zijn van Donna Hay – De last minute keuken (eenvoudige recepten en snel klaar); Bill Granger – Bill’s basics (klassiekers in een modern jasje); Jamie Oliver – niet zozeer een speciaal boek, maar meer omdat hij zonder fratsen kookt en ook van weinig nog iets bijzonders weet te maken.


Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Dat zijn voor mij de keukenattributen: Mijn keukenrobot, die gebruik ik bijna elke dag.
Mijn -superscherpe- koksmes, zonder dat mes kan ik niet koken.
De mandoline voor alles wat in plakjes geschaafd moet worden.


Quote/Motto/Lijfspreuk
Iedereen kan koken.” Het ligt helemaal aan jezelf of je er iets bijzonders van maakt, of dat je alleen maar kookt om te “overleven”. Voel je je een beetje onzeker? Start dan met een aantal eenvoudige, maar goede, basisrecepten zoals bijvoorbeeld ovenschotels. Als je die onder de knie hebt, bouw je een beetje uit en krijg je meer zelfvertrouwen. Op die manier krijg je meer ervaring en lukt het je ook vaker om iets bijzonders -en met verse producten- op tafel te zetten zonder dat je een hele dag in de keuken staat.


Monday Favorite
Door Simone (van Foodquotes) ben ik het boek The Paleo Approach gaan lezen. Hoe verder ik kom in dit boek, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat deze leefwijze heel gezond is. Zeker voor iedereen met een auto-immuun ziekte. Mijn eerste bewust gekozen Paleo-recepten staan in ieder geval al op de blog.
salade