Wilof is geen allemans-vriendje. Persoonlijk vind ik het erg lekker, maar toch staat het hier niet vaak op het menu. Vraag me niet waarom.. ik heb geen idee.
Juist witlof verwerkt in een salade vind ik erg lekker, deze staat dan ook af en toe op het menu in de zomermaanden.
Maar eigenlijk kan het gewoon het hele jaar door, een lekker fris bijgerecht.

Witlof heeft een licht bittere smaak. Om de bittere smaak te vermijden haal je de buitenste bladeren, het uiteinde en de kegelvormige basis weg.

witlof salade

Ingrediënten
* 4 struikjes witlof
* 1 winterpeen
* 1 fris zoete appel (ik gebruikte Pink Lady)
* 1 zoete rode ui

Ingrediënten dressing
* 4 el olijfolie
* 1 el mayonaise
* 0,5 tl mosterd
* 1 tl honing
* snuf zout

Bereiding
1. Haal de buitenste bladeren, het uiteinde en de kegelvormige basis van de witlof af en snijd in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd julienne (ik heb hiervoor een julienne rasp). Snijd de ui in 4 parten en snijd in dunne reepjes. Snijd de appel in 8 stukken en vervolgens in dunne plakjes. Doe alles samen in een kom.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade.

 

Deze salade is een heerlijk fris bijgerecht.
Ook lekker voor bij de lunch!