Wij houden wel van een goed stukje vlees op zijn tijd.
En eerlijk is eerlijk, ik vind biologische biefstuk toch echt veel lekkerder! Als je het doet, doe het dan goed.
Zo kochten wij eerder al rundvlees via koopeenkoe.nl. Op deze website kan je zien hoeveel % van een koe al verkocht is, op het moment dat deze helemaal verkocht is wordt de koe pas geslacht. Daarna moet deze nog een tijdje rijpen voordat het in een koelbox jouw kant op komt.
Klink natuurlijk wel wat cru.. maarja, er wordt dus niet onnodig geslacht. Nog een mooi voordeel; deze koeien krijgen pas antibiotica als ze ziek zijn, dus niet standaard “voor de zekerheid”.

Nog nooit had ik zelf pesto gemaakt. Natuurlijk vraag ik me nu af waarom niet, want het smaakt zoveel lekkerder en het is zo gemaakt.
Deze is zonder Parmezaanse kaas, dus past in een paleo of lactosevrij “dieet”.
De rucola pesto smaakt natuurlijk heerlijk op een toastje, door de pasta, maar misstaat ook zeker niet op een goed biefstukje.

rucola pesto

Ingrediënten
* 50 gr rucola
* 4 el goede olijfolie
* 3 el pijnboompitten
* 0,5 teentje knoflook

Bereiding
1. Doe de rucola, olijfolie, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine en maal tot een egale massa.
2. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.