Ik kan echt genieten van groenten! Gewoon gekookt maar juist ook wat spannender en anders klaargemaakt zoals deze bloemkool uit de oven. Lekker knapperig door het roosteren en de specerijen maken het helemaal af. Het is een lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht. Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.
Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi (ondanks mijn grote liefde voor kaas). Ik denk dat groente met een kaassausje ook echt iets van “vroeger” is. Als ik of mijn zusje groenten niet lekker vonden dan werd er vaak een kaassausje bij geserveerd, want dat maakte het dan alweer wat lekkerder.
Bloemkool roosteren in de airfryer
Bloemkool kun je ook super goed roosteren in de airfryer! Dus heb jij zo’n heteluchtfriteuse in huis? Dan gaat dit sneller dan met de standaard oven. Plus, het resultaat is net zo lekker!
Onderstaand recept is genoeg voor 2-3 personen. Een beetje afhankelijk van wat je er nog bij eet. Over het algemeen weet je zelf het beste hoeveel groenten je/jullie eten 🙂 . Heb je over? Deze bloemkoolroosjes zijn ook echt overheerlijk om de volgende dag mee te nemen als extraatje bij de lunch.
Bloemkool uit de oven
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 4 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 snuf peper en zout
Instructies
- Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in een grote kom.
- Voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout & peper toe. Schep alles goed om zodat elk roosje bedekt is met het mengsel.
Oven
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel de roosjes over de bakplaat.
- Bak ze 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Airfryer
- Schud de bloemkoolroosjes in het mandje van je airfryer.
- Bak ze 14 minuten op 170 graden. Hussel ze na 7 minuten een keer om.
Pin deze bloemkool uit de oven!
Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie met groenten? Neem een kijkje bij alle groente recepten, er staat genoeg lekkers tussen!
Moet bloemkool eerst gekookt worden? Binnen 15 min in de oven wordt hij niet gaar/zacht ben ik bang…
In principe kun je bloemkool rauw eten. Met dit recept maak je inderdaad geen zachte maar knapperige bloemkool.
Uiteraard kun je de bloemkool even voorkoken als je deze lekkerder vindt als hij wat zachter is