Ik kan echt genieten van groenten! Gewoon gekookt maar juist ook wat spannender en anders klaargemaakt zoals deze bloemkool uit de oven. Lekker knapperig door het roosteren en de specerijen maken het helemaal af. Het is een lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht. Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.

Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi (ondanks mijn grote liefde voor kaas). Ik denk dat groente met een kaassausje ook echt iets van “vroeger” is. Als ik of mijn zusje groenten niet lekker vonden dan werd er vaak een kaassausje bij geserveerd, want dat maakte het dan alweer wat lekkerder.

Bloemkool uit de oven
Bloemkool uit de oven

Onderstaand recept is genoeg voor 2-3 personen. Een beetje afhankelijk van wat je er nog bij eet. Over het algemeen weet je zelf het beste hoeveel groenten je/jullie eten ­čÖé . Heb je over? Deze bloemkoolroosjes zijn ook echt overheerlijk om de volgende dag mee te nemen als extraatje bij de lunch.

Bloemkool uit de oven

Een heerlijk bijgerecht
Voorbereiding10 min
Bereiding18 min
Totale tijd28 min
Porties: 3 personen

Ingredi├źnten

  • 1 bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in een grote kom.
  • Voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout & peper toe. Schep alles goed om zodat elk roosje bedekt is met het mengsel.
  • Verdeel de roosjes over de bakplaat.
  • Bak ze 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze bloemkool uit de oven!

Bloemkool uit de oven

Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie met groenten? Neem een kijkje bij alle groente recepten, er staat genoeg lekkers tussen!