Website Builder InsiderVandaag een iets minder gezond maar oh zo lekker recept.
Deze champignons uit de oven zijn ware smaakbommetjes in je mond.

Als we met vrienden/familie een hapjesavond hebben en ze vragen of ik ook een hapje wil maken zijn deze champignons altijd het eerste waar ik aan denk.
Soms doe ik met vriendlief een tapas avondje en dan staan deze ook altijd op het menu. Met kerst hadden we ze zelfs bij het voorgerecht.

Toen ik op kamers ging wonen (heel luxe, met 2 dames in 1 huis) maakte mijn huisgenootje deze met portobello ‘s.
Omdat ik ze als klein hapje wilde eten, maakte ik ze met kleine champignons. Zo hoef je ook niet met mes en vork in de weer. 🙂

champignons met boursin

Ingrediënten
* 1 bakje champignons
* 1 verpakking boursin
* 2 a 3 lente-uitjes
* handvol geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier of pak een mooi (ovenbestendig) schaaltje waar de champignons allemaal inpassen.
2. Maak de champignons schoon en snijd het steeltje er helemaal uit zodat je een holte hebt.
3. Vul de champignons met de boursin, dit gaat het gemakkelijkste met een theelepeltje.
4. Snijd de lente-ui in ringen en verdeel deze over de champignons. Druk deze een beetje in de boursin.
5. Verdeel de geraspte kaas over de champignons.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.