Deze champignons met Boursin zijn ware smaakbommetjes! Een heerlijk en makkelijk hapje of voorgerecht. Maar zelf als onderdeel van de maaltijd erg lekker. Ik deel graag het recept voor je! Inclusief tijden voor zowel de oven als de airfryer.

Dit recept maak ik echt al jaararen. Toen ik op kamers ging wonen (heel luxe, met 2 dames in 1 huis) maakte mijn huisgenootje deze met portobello ‘s. Omdat ik ze als klein hapje wilde eten, maakte ik ze met kleine champignons. Perfect als onderdeel van een tapas avondje, een hartig (feest) hapje of onderdeel van een borrelplank

champignons met Boursin

Gevulde champignons voor de feestdagen

Als je het mij vraagt zijn deze gevulde champignons ook echt perfect voor de feestdagen! Bijvoorbeeld als vegetarisch voorgerecht, of een lekker hapje bij de brunch of in de avond. Maar ook voor oud&nieuw ideaal om te serveren! Of wat denk je tijdens een feestje? Je leest het wel; als je het mij vraagt zijn ze eigenlijk gewoon altijd lekker.

champignons met Boursin

In het recept hieronder geef ik je de tijden voor zowel de oven als de airfryer. Want ook in de airfryer kun je deze champignons met Boursin perfect maken. Bij voorkeur leg je ze een passend schaaltje, of eventueel zo in je mandje (eventueel op een stukje bakpapier). Twijfel je over welke bakvormen/schalen je in de airfryer kunt gebruiken? Ik schreef een handige gids met bakvormen voor de airfryer!

Champignons met Boursin

Een heerlijk hapje!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 75 g Boursin
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd het steeltje er helemaal uit zodat je een holte hebt.
  • Vul de champignons met de boursin, dit gaat het gemakkelijkste met een theelepeltje.
  • Snijd de lente-ui in ringen en verdeel deze over de champignons. Druk deze een beetje in de boursin. Verdeel de geraspte kaas over de champignons.

Oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bak de champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Airfryer

  • Bak de champignons 10 minuten op 160 graden.

Bewaar deze champignons met Boursin op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

champignons met Boursin