Als je mij volgt op instagram heb je al gezien dat ik de afgelopen tijd elke ochtend begin met een smoothie.

Mijn “goede voornemen” dit jaar was dat ik moest beginnen met ontbijten.
Eigenlijk ben ik namelijk nooit een ontbijt type geweest, mijn dag begon standaard met een glaasje sap uit pakĀ (niet zo heel gezond natuurlijk) en mijn ontbijt at ik meestal pas rond een uur of 10.
De eerste dagen van het nieuwe jaar begonnen goed, elke ochtend een gekookt ei en een halve sinaasappel. Een wat karig ontbijt, maar beter dan niks.
Eigenlijk was ik dat al weer vrij snel beu en had ik helemaal geen zin om ’s ochtends te eten.

Toen bedacht ik me dat ik natuurlijk dat sapje in de ochtend ook gewoon zelf kon maken.
Dus ik doe nu vrolijk mee aan de smoothie-gekte šŸ™‚

Omdat ik geen halve liter smoothie op krijg voordat ik naar mijn werk moet had ik wel een praktische jar nodig.
1 die ik af kan sluiten en mee kan nemen. Mijn oog viel op deze van Juice Jar Amsterdam.

 

Ingrediƫnten
* 3 pers sinaasappels
* Halve peer
* 1/4 komkommer

Bereiding
1. Pers de sinaasappels uit en giet dit in je blender of een grote maatbeker
2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snijd de komkommer in stukjes en voeg beide toe aan de sinaasappel sap.
3. Mix alle ingrediƫnten in de blender of met een staafmixer tot een egale smoothie. Voeg eventueel nog wat water toe als je hem te dik vind.