Het was zondagochtend en ik had zin om koekjes te bakken.
Omdat ik nog naar de winkel moest (die nog niet open was) en ik geen meel in huis had moest het dus iets worden zonder meel.
Het leek me eigenlijk onmogelijk om koekjes te bakken zonder meel. Maar na wat struinen op internet vond ik enkele recepten die zonder meel waren, maar wel met kilo’s suiker.
Ik heb de koekjes gemaakt met kokosbloesemsuiker, zodat ik dan toch zonder schuldgevoel meerdere achter elkaar kon eten 🙂
Nou, laat ik je vertellen, ze zijn super goed gelukt!
Als je chocolade erg lekker vind dan ga je van deze koekjes zeker genieten!
Ingrediënten
* 4 eiwitten
* 3/4 cup cacaopoeder
* 1/4 cup kokosbloesemsuiker
* 0,5 cup extra pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
* snufje zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een grote kom de cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker met een snufje zout.
3. Voeg de eiwitten toe en roer goed door tot alles gemengd is. Voeg de chocolade toe en roer door.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem voor elk koekje een eetlepel “deeg” en spreid dit uit tot een koekje.
5. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik maakte 7 flinke koekjes met dit mengsel.
Natuurlijk kan je ze ook kleiner maken.
Trackbacks/Pingbacks