Website Builder InsiderDe blog van Vanessa is er één die ik al heel lang volg. Deze staat zelfs opgeslagen in mijn favorieten van internet.
Haar blog staat vol met de mooiste foto’s, heerlijkste recepten, culinaire hotspots en mooie producten.
Ik lees alle artikelen altijd met veel plezier.

Wie
Vanessa aka Culinessa

Wat
Mijn site Culinessa.com gaat over al mijn Culinaire passies. Dat kunnen zijn andere foodies of chefs, restaurants, mijn eigen kookavonturen, dinner dates met vrienden of hele mooie kookboeken en nieuwe producten die mij aanspreken.

Waar
http://culinessa.com

Koffie/Thee
Ik ben echt G E K op Thee en ben dus eigenlijk een nep koffie drinker. Ik zeg nep omdat ik maar heel weinig koffie drink en als ik koffie drink is dat heel vaak een ice coffee. Drink ik een warme koffie dan is dat heel vaak een koffie verkeerd of een latte macchiato. De koffie bij Head First Coffee roasters vind ik waanzinnig lekker!

Maar goed nu terug naar mijn liefde voor thee. Ik ben gek op thee en heb zoveel verschillende theesoorten in mijn kast dat ik van de BF een verbod heb om nog meer thee te kopen. Dus af en toe sneak ik een nieuw zakje thee naar binnen. Ik ben zelf fan van groene en witte thee. Laatst ontdekte ik de Earl Grey White thee van Betjeman en Barton. Zo subtiel, maar toch zo bekend, heerlijk. Een goede Jasmijn thee is voor mij thuiskomen omdat we dat altijd in huis hadden vroeger. Een Matcha latte van de Bagels & Beans maakt mij heel blij. Dat is ook zo verslavend lekker. Als ik in de avond een theetje drink dan ga ik al gauw voor Pukka Green Chai die nu een nieuwe naam heeft namelijk Star Anise & Cinnamon.

Hartig/Zoet
Van nature ben ik echt meer een liefhebber voor hartig. Ik word heel blij van chips, popcorn en hartige snacks, maar ik blijf natuurlijk een vrouw dus chocolade, brownies en petit gateau’s kan ik niet weerstaan. Ik heb een tijdlang een fetish gehad voor macarons, maar nu ik erover nadenk heb ik ze al heel lang niet gehad.

Guilty pleasure
Wow, dit hangt heel erg af van mijn mood. Ik heb de laatste tijd rond een uurtje of 23h trek in lekkers en dan hangt het er maar net af wat we in de kast hebben. Ik maakte laatst een batch Chocolade Granola en die was binnen een dag op. Na in de ochtend braaf mijn ontbijt te hebben gegeten, at ik om 23hr de halve pot leeg, de volgende avond de rest. [Oops!]. Verder ben ik gek op popcorn. Dat kan ik volgens mij elke dag eten en er nog niet van vervelen.

chocolade granola

Beste herinnering aan eten
Mijn beste herinnering aan eten, jeetje..ik kan denk ik echt niet kiezen. Ik heb een tijdje in Madrid gewoond en was daar fan van twee zaakjes: Lateral en La Musa. Daar nam ik iedereen die op bezoek kwam mee naar toe. Ik vond het altijd leuk om te zien hoe men er dan van genoot en het eten verveelde nooit. Als het gaat om emotioneel worden van eten, dan zou ik zeggen de eerste keer dat ik at bij
Yauatcha in London was geweldig en zo anders dan ik gewend was van Chinese restaurants. Het was zo innovatief vers en zo lekker dat ik er alleen al voor naar London zou vliegen. De kippensoep van mijn omaatje daar zit zoveel liefde in dat ik ook daar goede herinneringen aan heb. En zo zijn er nog veel meer herinneringen.

culinessa eten

Favoriete kookboek
Ik ga niet kiezen 😉 Ik lees kookboeken alsof het romans zijn. En ik heb er altijd teveel en mag eigenlijk nooit nieuwe kopen. Maar dan zorg ik er wel voor dat ik ze voor mijn verjaardag of met kerst krijg. Als ik er dan toch echt 1 moet noemen is het Thai Food van David Thompson. Geweldig boek waarin de feedback over het boek is dat het bijna te authentiek is.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Behalve de standaard dingen als uien, knoflook en olijfolie moet ik altijd parmezaanse kaas, oestersaus en gember hebben.

Quote/Motto/Lijfspreuk
You only get to live once, so make it a good one! Wil je nog meer over mij weten, check dan ook even mijn interview hier.

 

Monday Favorite
Wow, monday is not really my favorite hahaahha, dus dan begin ik de dag meestal met het bekijken van Instagram. Daar krijg ik heel vaak inspiratie van en bedenk ik wat ik die ochtend wil eten, post ik een foto en begint mijn dag al wat beter.

Wie ik echt fantastisch vind is Linda Lomelino, zij is een van mijn favo instagrammers.