Ok, laat ik even heel eerlijk zijn.. deze gehaktballetjes verdienen zeker geen schoonheidsprijs.
Gelukkig maken ze dat helemaal goed qua smaak.
Door de olijven, pijnboompitten en zongedroogde tomaten zorgen ze voor een heerlijke smaaksensatie in je mond.
Een verrassing bij elke hap!
Deze balletjes zijn heerlijk bij de pasta.
Wij houden van pasta, dat eten we dan ook bijna elke week. Ik met zoodles/courgette spaghetti en vriendlief meestal met “normale” pasta.
De tomatensaus maken we altijd zelf en altijd met verschillende groentes.
Van deze balletjes hield ik nog over (10 balletjes pp is toch wat veel), deze nam ik mee voor bij de lunch.
Ingrediënten (ongeveer 20 balletjes)
* 500 gr rundergehakt
* halve ui, gesnipperd
* 1 ei
* klein handje olijven, grof gehakt
* 3 zongedroogde tomaatjes, grof gehakt
* 50 gr pijnboompitten
* 1 tl oregano
* 1 tl tijm
* peper en zout
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten met de hand in een grote kom.
2. Maak balletjes, ongeveer zo groot als een pingpong balletje, in de palm van je handen.
3. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.