Pommes Duchesse is een mooie chique naam voor aardappeltoefjes.
Vroeger at ik deze bijna elke week, maar dan wel gemaakt van gewone aardappels.
Een tijdje terug postte mijn moeder een recept met gewone aardappels en toen dacht ik; dat moet ook kunnen met zoete aardappels.
En wat ben ik blij dat ik ze gemaakt heb! Ze zijn een stuk smeuïger dan de gewone variant, maar zo lekker.
Ik moet nog een beetje oefenen op mooie toefjes maken, maar ach.. nu zijn ze rustiek 🙂
Persoonlijk vind ik knoflook- en paprikapoeder heerlijke smaakmakers voor zoete aardappel.
Deze kan je natuurlijk gewoon weglaten, of vervangen door jouw favoriete kruiden.
Ingrediënten (voor 2 personen)
* 600 gr zoete aardappel
* 1,5 el boter
* 2 eierdooiers
* 0,5 tl knoflookpoeder
* 1 tl paprikapoeder
* zout en peper
Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in een pan met ruim water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even uitwasemen. Voeg dan de boter en kruiden toe en maak er puree van.
4. Doe de eierdooiers bij de puree en spatel goed door, je krijgt nu een smeuïge massa.
5. Schep de puree in een spuitzak met kartelmondje en maak toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kan je ze daarna nog 1 minuut onder de gril zetten, dan worden de randjes mooi bruin.
Ze zijn goed gelukt Simone!
Dankjewel 🙂 ze waren erg lekker
Wat leuk die heb ik laatst ook gemaakt, dan van gewone aardappels. Zoete ga ik ook eens proberen!