Als je mij 3 jaar geleden zou vertellen dat ik van bloemkool rijst zou gaan maken zou ik je voor gek hebben verklaard.
Ik had toen namelijk echt nog geen idee dat bloemkool een groente met vele variaties was.

Je maakt er de heerlijkste schotels mee (zoals bijvoorbeeld bij Paleo kip-kerrie, deze zal ik later nog delen) en het smaakt goed bij roerbakgroentes en een stukje kip.

In mijn eentje eet ik geen hele bloemkool.
Dus ik vries het in porties in, zo heb ik altijd een lekker alternatief in de vriezer.
Als je een magnetron op je werk hebt is dit ook een ideaal gerecht om mee te nemen, lekker met wat geroerbakte groentes en kip.

Bloemkool rijst

Onderstaand recept is voor 1 portie.
Maar maak gerust die hele bloemkool en vries de rest in. (ongebakken)

Ingrediënten
* 1/4 bloemkool
* 1/2 ui
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de bloemkool in stukken en hak dit fijn in een keukenmachine. Schud/roer (met een lepel) af en toe zodat alle stukken fijngehakt worden.
2. Snipper de halve ui heel fijn.
3. Verhit 1,5 el kokosolie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de bloemkool toe en bak tot deze gaar is, ongeveer 8 minuten.
4. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg wat kruiden toe als je de bloemkool toevoegt, zoals kerriepoeder, dit geeft de rijst een lekker smaakje.