Genieten kan ik echt van wat kleur op mijn bord. Zo ook van deze knalgroen met oranje combinatie.
Want, zeg nou eerlijk, het oog wil ook wat.
De bimi lijkt qua uiterlijk op broccoli met een lange steel, maar qua smaak meer op groene asperge.
Deze combineert heerlijk met de wortel en knoflookboter.
Een makkelijk gerechtje, ook voor op de doordeweekse dag.
Deze zou ook zeker niet misstaan in een iets chiquer menu.
Ingrediënten
* 200 gr bimi
* 300 gr Parijse worteltjes
* 2 el boter
* 1 teentje knoflook (klein teentje, heb je alleen maar grote tenen gebruik dan een halve)
* zout en peper
Bereiding
1. Kook de worteltjes in 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de bimi toe. Giet de groenten af en laat even uitwasemen.
2. Snipper de knoflook en verhit samen met de boter in een wok.
3. Voeg de groenten toe en verhit het geheel al omscheppend 3 minuten.
4. Breng op smaak met zout en peper.