Enige tijd geleden was ik uit eten en daar at ik een heerlijke bietencarpaccio.
Daar heb ik zo van genoten dat ik er mijn eigen versie van wilde maken.

Van BloomBites ontving ik een pakketje met 2 verschillende soorten eetbare bloemen.
Deze bloemen zorgen voor een waar feestje op je bord!
Je kan ze gebruiken bij de salade, in de soep, op een taart.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De bloemetjes die ik gebruik in dit gerecht zijn de ‘Begeerlijke Begonia’s’.
Ze smaken fris en fruitig en door de roze kleur geven ze een mooi effect.

bloombites

Ingrediënten
* 300 gr voorgekookte bietjes
* 50 gr rosbief
* handje gemengde sla
* handje Begeerlijke Begonia’s

Ingrediënten dressing
* 0,5 el Griekse yoghurt
* 0,5 el water
* 0,5 tl mierikswortel
* zout

Bereiding
1. Snijd de bieten flinterdun met een mes of mandoline. Verdeel deze over het bord.
2. Leg in het midden een handje vol gemengde sla en verdeel de rosbief over het bord.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met een snufje zout. Proef de dressing, want deze is een beetje pittig en je doet er al snel teveel van over het gerecht. Verdeel de dressing over de bieten carpaccio.
4. Verdeel de bloemetjes over het gehele bord voor de feestelijke touch.

 

bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

Bloombites heeft nog veel meer heerlijke bloemen in de collectie.
Ben je benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje op de webshop!