Een maaltijdsalade vind ik eigenlijk altijd een goed idee.
Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kan ik hier echt van genieten.
In de winter vind ik het dan vaak wel lekker om er iets warms bij te hebben.
Zoals een gebakken geitenkaasje of deze met gebakken zalm.
De eetbare bloemen maken het meteen extra feestelijk en geven flink wat kleur.
Waardoor ik toch weer een beetje een zomers gevoel krijg.
Onderstaande ingrediënten zijn voor een maaltijdsalade voor 1 persoon.
Ingrediënten
* 150 gr gemengde sla
* 1 zalmfilet
* 1 rode puntpaprika
* handjevol cherry tomaatjes
* klein handje Frivole Viola’s van Bloombites
Ingrediënten dressing
* 15 gr verse basilicum
* 5 el olijfolie
* zout en peper
Bereiding
1. Verhit een koekenpan of grillpan op matig vuur en bak de zalm in 6-8 minuten gaar, draai halverwege om.
2. Maak ondertussen de dressing; doe de basilicum (zonder de harde steeltjes) en de olijfolie in een keukenmachine en mix tot dit een gladde massa is. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de sla over een bord/schaal. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes, snijd de cherry tomaatjes door de helft. Verdeel beide over de sla.
4. Leg hierop de gebakken zalm en besprenkel met de basilicumdressing.
5. Garneer met de Frivole Viola’s.
Van ontving ik een pakketje met 2 verschillende soorten eetbare bloemen.
Deze bloemen zorgen voor een waar feestje op je bord!
Je kan ze gebruiken bij de salade, in de soep, op een taart.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Bloombites heeft nog veel meer heerlijke bloemen in de collectie.
Ben je benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje op de webshop!