Gek ben ik op aubergines.
Aubergines zijn veelzijdig, neutraal, sappig en ook nog eens super gezond!

Wist je dat en aubergine maar 20 calorieën per 100 gram bevat en ook nog eens boordevol vezels zit?
Daarnaast bevat de aubergine veel vitamines, mineralen en ook een super sterke antioxidant (die de kans op beroertes en hartaandoeningen vermindert)
Eigenlijk mag de aubergine wat mij betreft ook in het rijtje van de Superfoods.

Afgelopen week ontving ik van Purple Pride een doos vol geweldige aubergines.
Er zaten zelfs soorten in die ik nog nooit had gezien!

graffiti aubergine
Voor dit gerecht gebruikte ik de Graffiti aubergine.
Deze is qua vorm en smaak gelijk aan de standaard aubergine, maar de schil heeft geweldig mooie kleuren!

De andere soorten aubergines zal je deze week nog voorbij zien komen.
Deze week staat namelijk in het teken van de aubergine.

aubergine met feta uit de oven

Ingrediënten, voor 2 personen
* 2 graffiti aubergines
* 300 gr feta
* 2 teentjes knoflook
* 1 tl gedroogde tijm
* 4 el olijfolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Verwijder het kroontje van de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens de helften in de lengte in. (zoals op de foto)
3. Wrijf het vruchtvlees van de aubergine in met wat olijfolie en de tijm.
4. Vet een lage ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hierin de aubergines met de snijvlakken naar beneden.
5. Snijd de feta in lange plakken van ongeveer 1 cm en leg deze tussen de aubergines.
6. Meng de resterende olijfolie met 2 uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper en besprenkel hiermee de aubergines.
7. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade en eventueel wat stokbrood.

 

Purple Pride