Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap.
Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Fems Fornuis.
Femke kookt zoveel mogelijk puur en eerlijk, past goed bij mij dus!

Omdat het deze week aubergine-week is op FoodQuotes ging ik op zoek naar een aubergine recept.
Ik heb genoeg andere lekkere dingen gezien, maar wilde mezelf toch even “beperken”.
Beperken mag je het eigenlijk niet noemen want deze salade was echt heerlijk!
Volgensmij heb ik hem in enkele minuten opgepeuzeld 🙂

Het originele recept vind je hier.
Ik heb een paar dingen aangepast omdat ik bepaalde ingrediënten niet in huis heb.

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Met onderstaande ingrediënten maak je een lunch voor 1, of een heerlijk bijgerecht voor 2.

Ingrediënten
* 1 aubergine
* 2 el Griekse yoghurt
* 1 el olijfolie + 1 el voor het bakken
* 0,5 el citroensap
* 1/4 tl paprikapoeder
* 1/4 tl gemalen koriander
* snuf chilipoeder
* 1 klein teentje knoflook
* zout en peper
* 1,5 el geschaafde amandelen

Bereiding
1. Was de aubergine en snijd de uiteindes eraf. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm.
2. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met 1 el olijfolie, citroensap, paprikapoeder, gemalen koriander, chilipoeder, en het uitgeperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm een grillpan. Leg de aubergine plakken in de pan en bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Keer ze na enkele minuten bakken om en bestrijk de andere kant met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. (ik draaide de aubergine regelmatig zodat je een mooi rastertje krijgt van de grillpan)
4. Verhit een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel. (dit doe je zonder olie/boter en met regelmatig husselen)
5. Leg de aubergine plakken op een bord en verdeel hier overheen, naar smaak, de Griekse yoghurtdressing. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Purple Pride