In het weekend heb ik altijd zin in een lekker ontbijtje. En dan vooral een ontbijtje dat ik doordeweeks niet zo snel maak.

De bananenpannenkoekjes zie je overal veel voorbij komen. Maar met mijn matige liefde voor banaan had ik ze nog niet durven maken.
Ze smaakten heerlijk, vooral met de gebakken appeltjes is het voor mij een super ontbijt.
De kokosbloesemsuiker geeft een heerlijke karamel smaak aan de appel.

Ingrediënten voor de pannenkoekjes
* 1 rijpe banaan (liefst tegen het overrijpe aan)
* 2 eieren
* 1 tl kaneel

Ingrediënten voor de gebakken appeltjes
* 1 appel, ik gebruikte een Fuji. Geschild en in kleine stukjes gesneden.
* 1 klontje boter of kokosolie
* 1 tl kokosbloesemsuiker
* 0,5 tl kaneel

Bereiding
1. Prak de banaan met een vork tot je een gladde massa hebt. Meng de eieren en het kaneel hier goed doorheen tot je een glad beslag hebt.
2. Verwarm een beetje kokosolie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken. (Met dit beslag maakte ik 2 pannenkoeken van ongeveer 15 cm doorsnee) Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur tot de bovenkant gestold is, draai dan voorzichtig de pannenkoek om en bak nog enkele minuten.
3. Verwarm in een andere koekenpan een klontje boter (of kokosolie) zodra deze gesmolten is voeg je de kokosbloesemsuiker en de kaneel toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de appel toe en bak tot de appeltjes wat zachter zijn.
4. Leg de pannenkoekjes op een bord en verdeel de appeltjes hierover heen.