De slowcooker is echt een ideaal apparaat.
Ik gebruik hem regelmatig voor het stomen van groente en natuurlijk kan je er de heerlijkste gerechten in maken.
Het voordeel van een slowcooker is dat je er alle ingrediƫnten in de ochtend in doet en tegen de tijd dat het tijd is voor het avondeten heb je een heerlijk gerecht.
Deze kip gevuld met zongedroogde tomaten is daar een goed voorbeeld van.
Doordat je bouillon toevoegt blijft de kip lekker mals. En wil je geen zwembadje op je bord? Dan bewaar je de bouillon voor de volgende dag om een heerlijk soepje mee te maken. (dat is precies wat ik deed, met wat extra champignons toegevoegd heb je een heerlijk helder soepje dat boordevol smaak zit)
Ingrediƫnten
* 2 kipfilets of kippendijen
* 1 kleine ui
* 2 teentjes knoflook
* 6 zongedroogde tomaten
* 125 ml kippenbouillon
* 150 gr champignons
* 2 tl oregano
* 1 tl basilicum
* optioneel: snufje chilivlokken
Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie/kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui tot deze glazig is.
2. Leg de kipfilets op een bord en snijd halverwege (horizontaal) in, klap de kipfilet open en vul met het ui/knoflook mengsel, leg hierboven op de zongedroogde tomaten. Klap de kipfilets dicht en leg ze in de slowcooker.
3. Schenk de bouillon over de kip.
4. Snijd de champignons in vieren en verdeel over de slowcooker. Strooi de kruiden (en eventueel een snufje chilivlokken)Ā over de kip en champignons.
5. Doe de deksel op de slowcooker en bak de kip op “low/laag”Ā voorĀ 4-5 uur.