Al een tijdje had ik en bakje gebroken lijnzaad in de kast staan. Ik denk ook dat ik, tot nu toe, één van de weinigen was die nog geen lijnzaad had gebruikt in een recept.
Tot nu toe dan, ik wilde glutenvrije crackers maken en bedacht me dat lijnzaad daar erg lekker in zou kunnen zijn. En dan is ook zo!
Deze crackers vullen goed en ik heb dan ook genoeg aan 2 crackers met beleg als ontbijt of lunch.

amandelmeel lijnzaad crackers

Beleg de crackers met jouw favoriete beleg.
Ik at ze met tonijnsalade (klik hier voor het recept) of kipfilet.

Ingrediënten
* 125 gr amandelmeel
* 50 gr gebroken lijnzaad
* 1 ei
* 1 el olijfolie
* 1 tl rozemarijn
* zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de olijfolie met het ei en voeg hieraan het amandelmeel, gebroken lijnzaad, rozemarijn en een snuf zout toe. Meng het goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3. Neem 2 vellen bakpapier en leg hiertussen het deeg, rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg alvast in rechthoeken; ik maakte 8 crackers.
4. Bak de crackers in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

De crackers kan je meerdere dagen bewaren in een luchtdichte doos.