Bananenmuffins stonden al langere tijd op mijn “te-koken” lijstje.
Omdat veel mensen zo enthousiast zijn over bananenbrood wilde ik toch ook iets in die trant proberen.

Afgelopen weekend was de viering van het 1-jarig bestaan én de opening van “mijn” nieuwe crossfit box. Nee, niet van mij, maar de box waar ik vol enthousiasme 3 keer per week sport.
Onze trainster vroeg of ik wat hapjes wilde maken en daar waren deze bananenmuffins natuurlijk de perfecte keuze voor.  Gezond én lekker, de ideale combinatie.

Ik maakte 2 variaties; naturel met amandelen en chocolade.

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 25 mini-muffins.
Natuurlijk kan je er ook normale muffins van maken, houdt er dan wel rekening mee dat de baktijd langer zal zijn.

Ingrediënten Naturel met amandelen
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl kaneel
* 1 el honing
* 1 tl bakpoeder
* 1 handvol grof gehakte amandelen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de kaneel en grof gehakte amandelen toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ingrediënten Chocolade
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 tl cacao
* 1 el honing
* 75 gr grof gehakte pure chocolade

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de cacao en grof gehakte chocolade toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.