Bananenmuffins stonden al langere tijd op mijn “te-koken” lijstje.
Omdat veel mensen zo enthousiast zijn over bananenbrood wilde ik toch ook iets in die trant proberen.
Afgelopen weekend was de viering van het 1-jarig bestaan én de opening van “mijn” nieuwe crossfit box. Nee, niet van mij, maar de box waar ik vol enthousiasme 3 keer per week sport.
Onze trainster vroeg of ik wat hapjes wilde maken en daar waren deze bananenmuffins natuurlijk de perfecte keuze voor. Gezond én lekker, de ideale combinatie.
Ik maakte 2 variaties; naturel met amandelen en chocolade.
Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 25 mini-muffins.
Natuurlijk kan je er ook normale muffins van maken, houdt er dan wel rekening mee dat de baktijd langer zal zijn.
Ingrediënten Naturel met amandelen
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl kaneel
* 1 el honing
* 1 tl bakpoeder
* 1 handvol grof gehakte amandelen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de kaneel en grof gehakte amandelen toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten Chocolade
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 tl cacao
* 1 el honing
* 75 gr grof gehakte pure chocolade
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de cacao en grof gehakte chocolade toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Is er een reden waarom je geen baksoda/poeder gebruikt? Terwijl dit vaak wel bij een brood gebruikt?
Oeps, ja er moet 1 tl bakpoeder in. Zal het zo meteen aanpassen!
🙂
Hier was ik dus naar opzoek :-). Een lekker tussendoortje wat ook nog eens gezond is.
Ideale combinatie toch?! 🙂
Kun je het amandelmeel vervangen door elk ander soort meel?
Helaas kan je amandelmeel niet 1 op 1 vervangen door elk ander soort meel. Wat voor meel zou je willen gebruiken?
Havermout meel bijvoorbeeld? Amandelmeel kost het dubbele, zoek dus eigenlijk een goedkopere maar wel gezonde optie
Zou zeker moeten kunnen! Maar dan moet je dus even kijken of er wellicht wat meer boter in moet. Het moet een smeuïg, net niet schenkbaar, beslag worden