De afgelopen dagen heeft het zonnetje flink haar best gedaan. Wat een lekker lente-weertje!
Ik kan echt genieten van de eerste zonnestralen. Lekker buiten (uit de wind) genieten van deze salade maakt het helemaal compleet.
Dat ik geen boterhammen eet als lunch wisten jullie misschien al. Ik geniet daarom bijna elke dag van een salade. Geen straf als je het mij vraagt!
Meestal haal ik aan het begin van de week verschillende soorten groenten, salade en gerookte kip/tonijn/zalm/ei in huis.
Zo weet ik zeker dat ik de hele week een heerlijke salade in een handomdraai op tafel heb staan.
Met onderstaande ingrediënten maak je een heerlijke lunch voor 1, of een klein bijgerecht voor 2.
Ingrediënten
* 1 baby romaine sla
* 1/2 rode paprika
* 60 gr gerookte kipfilet
* 1 lente-ui
Ingrediënten dressing
* 9 el olijfolie
* 1,5 tl honing
* 1,5 tl mosterd
* 0,5 tl citroensap
* snuf zout
Bereiding
1. Snijd de romaine sla doormidden en de stronk eraf. Haal de blaadjes los, was ze goed en verdeel ze over het bord.
2. Snijd de paprika en kipfilet in reepjes en de lente-ui in ringen. Verdeel over de romaine sla.
3. Maak nu de dressing; meng hiervoor alle ingrediënten, behalve het zout, tot een egale dressing. Breng op smaak met zout. Verdeel de dressing over de salade.
Om de een of andere reden, eet ik in de wintermaanden minder vaak een salade. Ik zal blij zijn als het straks echt weer lente is 🙂 Wist je ook dat romaine sla heel lekker is als je het even in de grillpan legt? Dan is hij wat zoeter… voor als je eens wat anders in je salade wilt.
Ja dat is her volgende project 🙂