Romaine sla is by far mijn favoriete slasoort.
Vandaag deel ik weer een super lekker en makkelijk recept voor een heerlijke salade. Perfect als je iets heerlijks op tafel wil zetten met weinig moeite, maar met wel net dat beetje extra.

Romaine sla is een stevige en knapperige slasoort die je koopt in mooie langwerpige kroppen. Tegenwoordig is deze het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkten. Vanaf mei t/m oktober is deze verkrijgbaar uit Nederland.

gegrilde baby romaine

Met onderstaand recept maak je een heerlijke lunch voor 1 persoon, of een klein bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
* 1 Baby romaine sla
* 2 Gekookte eieren
* 1 lente-ui, in ringen
* Olijfolie
* Balsamicoazijn
* 1 Teentje knoflook
* Parmezaanse kaas
* Zout en peper

Bereiding
1. Was de baby romaine en snijd in de lengte doormidden. Bestrijk de snijkanten met een beetje olijfolie en wrijf erover heen met een doormidden gesneden teentje knoflook. Breng iets op smaak met peper en zout.
2. Verhit een grillpan en grill de baby romaine aan de snijkant ongeveer 2 minuten.
3. Leg de baby romaine op een bord en verdeel hier overheen de lente-ui en geschaafde Parmezaanse kaas. Leg de gekookte eieren, doormidden gesneden ernaast.
4. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met wat zout en peper.