Zoete aardappel; ik ben er fan van! Elke week staat deze minimaal 1 keer op het menu. Gebakken, gekookt, geroosterd, puree; je kan er alle kanten mee op.
Wel vind ik het dan lekker om er een kruidige tegenhanger bij te hebben. Daar laat de zoete aardappel zich goed mee combineren.

Deze gevulde zoete aardappel is voor mij echte comfortfood.
Heerlijk op een frisse avond met een dampend bord op je schoot terwijl er een goede film op staat.

Gevulde zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen en heerlijk met een frisse salade ernaast.

In het recept gebruik ik 200 gr rundergehakt, natuurlijk kan je 1 verpakking gebruiken (a 300 gr) en dan de restjes bewaren voor de volgende dag.

Ingrediënten
* 2 zoete aardappels
* 200 gr rundergehakt
* 1 kleine rode paprika
* halve ui
* 1 teentje knoflook
* 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
* 0,5 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* 1 tl tijm
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de zoete aardappel goed en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Pof de aardappelen in 45 minuten gaar. (je kan testen of ze gaar zijn door er met een scherp mesje in te prikken.

Maak ondertussen de vulling;
2. Verhit olijfolie in een koekenpan en snipper de knoflook en ui. Bak deze tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en bak tot deze gaar is.
3. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
5. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in de lengte in en druk open. Schep het gehaktmengsel in de holte en bak nog 10 minuten in de oven.

Tip: Doe eventueel nog wat geraspte kaas op het gehaktmengsel voordat de zoete aardappels terug in de oven gaan.