Op de website van Eefje vind je verschillende heerlijke recepten.
Van gluten- en suikervrij tot lunch en dinergerecht tot heerlijk taarten. Zo zag ik al een caramel shortbread voorbij komen die ik zeker een keer moet gaan maken!

Wie 
Ik ben Eefje, 24 jaar en woon in het mooie Leiden. Ik ben echt verliefd op mijn stadje! Ik werk zo’n 30 uur in de week als shift supervisor bij Starbucks. Ik ben er sinds een tijdje achter hoe gaaf het is om mooie latte art te kunnen maken. Ik ben daar ontzettend veel op aan het oefenen! Eten speelt al een grote rol in mijn leven zolang ik mij kan herinneren. Eigenlijk denk ik in eten en in plaatjes hoe het er dan uit moet komen te zien. Ik ga heel graag naar concerten en festivals en er staat altijd wel een muziekje aan, ik kan echt niet zonder.

IMG_6167

Wat 
Veel lekker eten dat op een makkelijke manier te maken is. Ik bedenk zo goed als alles zelf maar natuurlijk wel geïnspireerd door andere recepten/accounts. Heerlijk om zonder plan de keuken in de duiken en iets te maken met de spullen die je in huis hebt. Ik doe het allemaal voor de lol, en word zo blij van alle reacties die ik dagelijks krijg!
IMG_5814

Waar
Je kunt mij op Instagram vinden onder de naam @eefsfood ik ben hier ook het meest actief. Als je naar www.eefsfood.nl gaat kun je daar al mijn recepten vinden en ook nog wat andere rubriekjes die met eten te maken hebben. Een Facebook pagina kan dan natuurlijk niet ontbreken, ook daar is de naam eefsfood.
Koffie/Thee
Hoewel ik koffie steeds lekkerder begin te vinden kies ik toch voor thee! Op mijn werk moet ik vaak koffie proeven, zeker als we weer een nieuwe boon in het assortiment hebben of ik een coffee tasting moet geven. Ik vind dat ontzettend leuk omdat je hoe vaker je het doet echt de verschillen gaat proeven. Ik ben wel echt een theeleut! Sterrenmunt, sinaasappel, chai en muntthee zijn altijd wel favoriet. Ik ben geen groot fan van rooibos en groene thee. Groene thee is vaak bitter. Wist je dat je dat makkelijk kunt verhelpen door eerst je thee water af te laten koelen tot ongeveer 80 graden voordat je je zakje erin hangt?
Hartig/zoet 
Hartig! Echt ik ben ook dol op zoet maar hartig wint echt, daar heb ik gewoon het vaakst trek in.
Guilty pleasure
Serrano ham! Daar kan ik echt naar uitkijken. Me, myself en met een pakje Serrano ham op de bank, heerlijk! Mijn liefde hiervoor is pas sinds kort. Vroeger moest ik echt geen vlees waar iets wits aan zat.
Beste herinnering aan eten
Lastig! Eigenlijk zijn al mijn goede herinneringen altijd iets met eten.. Laat ik het daar maar op houden haha.
Favoriete kookboek
Ik moet eerlijk bekennen dat ik er eigenlijk geen 1 heb.. Natuurlijk heb ik wel kookboekjes met recepten maar geen boeken van leuke of bekende koks. Vast heel afgezaagd maar ik ben echt fan van Jamie Oliver. Daar zou ik toch wel graag een boek van willen hebben!
Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Een goed scherp mes, een oven & mijn staafmixer incl mix bakjes etc.
IMG_6199
Monday favorite
Ik vind het heerlijk om op een vrije maandag lekker de stad in te gaan en in een gezellig koffie tentje met goede wifi te belanden, en dan een heerlijk middagje met mijn laptop voor mijn neus te werken aan m’n site. En natuurlijk bakken of iets koken, maar dat doe ik bijna dagelijks.
Bedankt voor het lezen!