Bijna iedereen kent de website van Pauline: Uit pauline’s keuken.
Hier deelt ze dagelijks recepten, filmpjes, reviews en meer.
Geen verrassing dus dat ze kwam met haar eigen kookboek!
Ik kreeg een exemplaar opgestuurd en was verrast. Het staat boordevol heerlijke en makkelijke recepten mét natuurlijk overheerlijke foto’s.
Veel recepten zijn vegetarisch en voedselzandloper-proof (of makkelijk te maken). Handig dat dit bij elk recept wordt aangegeven door middel van een icoontje.
Daarnaast staan er geen overdreven moeilijke recepten in; je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Gewoon een lekker maar snel ontbijtje, lunch of diner haal je zeker uit dit kookboek.
Achterin het boek vind je verschillende tips over de voorraadkast, tafelaankleding, vlees bakken maar ook een aantal basisrecepten (met stap-voor-stap foto’s) van karamel en brood.
Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke recepten zonder al te veel rare ingrediënten dan is dit kookboek zeker een aanrader!
Ik deel nu alvast een heerlijk ontbijt/lunch recept uit het boek met jullie.
Onderstaande ingrediënten zijn voor 1 persoon.
Caprese-eitjes uit de oven
Ingrediënten
* 2 eieren
* 2 cherrytomaatjes
* 0,5 bol mozzarella
* takje verse basilicum
* peper en zout
* olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie.
Breek de eieren in het schaaltje en breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de eieren.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de eieren.
Bak de eieren in ongeveer 10-12 minuten gaar.
Garneer met wat verse basilicum.