Sinds een week heb ik mijn slowcooker weer helemaal herontdekt.
Dit heeft geheid iets te maken met de slowcooker groep op Facebook waar 1 van mijn mede-bloggers (Paleolique) mij aan toevoegde. Elke dag komen de heerlijkste foto’s voorbij.
Deze week lag mijn fruitschaal bommetje vol. Ik was een ander blogbericht aan het typen en zat eigenlijk na te denken over de tekst toen mijn oog viel op de peren. Mijn gedachten waren meteen weg bij wat ik aan het doen was en voor ik het wist stond ik peren en appels te schillen om er iets lekkers mee te maken. (Ja zo gaat dat dus bij mij…)
Maar goed, deze compote is echt zó lekker dat we er maar moeilijk vanaf konden blijven. Wat toch echt moest want ik moest er nog een foto van maken 🙂
Deze compote is helemaal vrij van geraffineerde suiker, dus een gezondere keuze!
In onderstaand recept gebruikte ik 1/4 vanillestokje zonder zaadjes.
Heb je de zaadjes uit een vanillestokje gebruikt voor een recept? Bewaar dan altijd de vanillestokjes zodat je deze weer ergens anders voor kunt gebruiken!
Ingrediënten
* 4 peren
* 2 appels
* 1 sinaasappel
* 2 el honing
* 1 tl kardemom
* 1 tl kaneel
* 1/4 vanillestokje
Bereiding
1. Schil de peren en appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in stukjes en doe in de slowcooker.
2. Pers de sinaasappel en giet over de peren en appels.
3. Meng vervolgens de honing, kardemom, kaneel en het vanillestokje door het fruit.
4. Bak 4 uur op low in de slowcooker.
5. Pak een pureestamper en “stamp” eventjes door het fruit. Wil je een fijnere structuur dan kun je dat doen in de blender, haal dan wel het vanillestokje eruit.
Warm is deze compote natuurlijk het allerlekkerst.
Bewaar de compote luchtdicht op een koele, donkere plaats.