Deze bokkenpootjes ijstaart is het perfecte nagerecht! Heerlijke bokkenpootjes, ijs en een krokante bodem, al het lekkers in 1 als je het mij vraagt. Het is een nagerecht dat ik al meerdere keren gemaakt en aangepast heb en deze versie is echt het aller-aller-allerlekkerst!

Dit recept stond hier voorheen online in een kleine springvorm (18 cm) en dat was perfect voor ongeveer 6-8 personen. Uiteraard veranderd er dan ook wat qua verhoudingen, dus dat recept heb ik onderaan dit artikel ook nog voor je laten staan. Het recept in de receptenkaart is voor een grote ijstaart die zeker genoeg is voor 14-16 personen als nagerecht.

Bokkenpootjes ijstaart

Bokkenpootjes ijstaart

Het lekkerste nagerecht!
Bereiding25 min
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 25 min
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 200 g biscuitjes
  • 120 g roomboter
  • 500 g bokkenpootjes
  • 2 liter slagroom ijs
  • 1 liter chocolade ijs
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
  • Haal 1 liter slagroom ijs uit de vriezer zodat deze iets zacht kan worden.
  • Snijd (ongeveer 250 gram) bokkenpootjes in de lente doormidden. Bekleed hiermee de rand van de springvorm (met de gesneden kant aan de binnenkant).
  • Hak 120 gram bokkenpootjes fijn met een mes. Meng deze met het slagroom ijs door elkaar. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet de taart in de vriezer.
  • Haal het chocolade ijs uit de vriezer en laat ook deze iets zacht worden. Schep deze op de taart, verdeel met de bolle kant van een lepel en zet de taart weer terug in de vriezer.
  • Haal 1 liter slagroom ijs uit de vriezer zodat deze iets zacht kan worden.
  • Hak 120 gram bokkenpootjes fijn met een mes. Meng deze met het slagroom ijs door elkaar. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • Rasp de pure chocolade boven de taart tot er een mooi laagje chocolade op ligt.
  • Zet de taart terug in de vriezer voor minimaal 1 uur.

Pin deze bokkenpootjes ijstaart!

Bokkenpootjes ijstaart

Onderstaand recept wordt gemaakt in een kleine springvorm van 18 cm. Van deze ijstaart kan je met 6-8 personen genieten.

Ingrediënten
* 100 gr biscuitjes
* 50 gr boter
* 1 liter roomijs
* 225 gr bokkenpootjes
* Pure chocolade

Bereiding
1. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
4. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat deze zacht wordt.
5. Snijd een aantal bokkenpootjes in de lengte doormidden en bekleed hiermee de rand van de springvorm. (met de gesneden kant aan de binnenkant)
6. Hak de resterende bokkenpootjes fijn met een mes. Zo blijft de structuur wat grover dan met de keukenmachine. Meng de bokkenpootjes met het roomijs in een kom.
7. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt. Rasp er wat pure chocolade overheen net voordat je de taart serveert.