Mayonaise, het klinkt zo moeilijk en tijdrovend om te maken maar dat is het helemaal niet! Zelf mayonaise maken is eigenlijk super makkelijk.
Daarnaast hoef je het ook helemaal niet met de hand te kloppen. Ik weet dat dat wel de originele manier is.. maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!
Nog leuker; je maakt je eigen mayonaise in 5 minuten!
Als ik mayonaise eet gaat mijn voorkeur uit naar Belgische mayonaise, van die lekkere zure.
Dit is dan ook een recept voor zure mayonaise. Ben jij niet zo’n fan van de zuurdere smaak? Gebruik dan minder citroensap.
Eigenlijk vraag ik me nu ook af waarom ik ooit mayonaise in een potje kocht? Waarschijnlijk omdat ik in de veronderstelling was dat het een tijdrovend klusje is om zelf mayonaise te maken is. Maar nu weet ik wel beter!
Voordeel is ook dat er geen kunstmatige toevoegingen inzitten als je het zelf maakt. Natuurlijk blijft het een sausje waarvan je niet meteen de hele pot moet opeten, maar dit is zeker een gezondere versie dan uit een potje!
Daarnaast is dit recept ook nog eens helemaal paleo proof.
Ingrediënten
* 250 ml milde olijfolie
* 1 eidooier
* 1,5 tl mosterd
* 1,5 el citroensap
* zout
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Bereiding
1. Doe de eidooier, mosterd, citroensap, een flinke scheut olijfolie en een flinke snuf zout in een mengbeker. Mix het geheel met de mixer op de hoge stand tot een egale massa.
2. Voeg vervolgens weer een flinke scheut olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Herhaal dit tot de olijfolie op is.
Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast. Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren.
Trackbacks/Pingbacks